עוגת "גבינה" ופטל טבעונית עם עינוגיות "מן" (צילום: ניסים בן כהן)

חברת "מן", יצרנית הופלים והעוגיות, מגישה מתכון מיוחד לעוגת "גבינה" טבעונית, עם קרם מתחליף גבינה על גבי תחתית עוגיות "עינוגיות" פריכות ובתוכה הפתעות פטל מתוקות. עוגה נפלאה לאירוח והגשה, שתפתיע גם את האוכלי גבינות החלביות, לצד שתיה חמה או קרה. המתכון הופק בשיתוף יוספה בן כהן- yovegan - ייעוץ קולינרי טבעוני

קרא עוד...

עוגת שוקולד חלבית ועשירה – 'Waldorf 28. צילום:  אתי נמיר

שף קונדיטור קלוד בן סימון ממלון וולדורף אסטוריה ירושלים חושף מתכון לעוגת שוקולד חלבית ועשירה – 'Waldorf 28', המבוססת עוגת השוקולד המפורסמת והאגדית של בוטיק השוקולד הצרפתי, 'La Maison du Chocolat', במיוחד ליום השוקולד הבינלאומי שיתקיים ב-07/07/2016

קרא עוד...

עוגת פירורים מקמח כוסמין מלא 100% וריבת תותים. צילום – מנחם גרייבסקי

טחנת הקמח ׳הטחנות הגדולות של א"י׳ מחיפה, מציעה מתכון נהדר להכנת העוגה המושלמת לצד הקפה, העשויה מקמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה במיוחד. הקמח נטחן מהגרעין בשלמותו בשני שלבי טחינה לקבלת קמח עדין. קמח הכוסמין הינו חלק מסדרת הקמחים "הסדרה הבריאה", המציעה לראשונה קמחים מלאים בטחינה דקה במיוחד. הסדרה כוללת גם קמח חיטה מלא 100%, קמח שיפון מלא 100% וקמח חיטה כפרי

קרא עוד...

מאפה שקשוקה עם קונפי שום ועגבניות מתובלות. צילום: יולה זובריצקי

מאפה במילוי שקשוקת עגבניות וקונפי שום עם רצועות עגבניות מתובלות - מאפה שהוא ארוחה שלמה. פחמימות, חלבונים וירקות במתכון אחד שהוא קלי קלות. סלט העגבניות מורכב מכמה סוגי עגבניות במרקמים שונים: עגבניות תמר בשלות, עגבניות שרי צלויות בתנור, רצועות עגבניות מתובלות של תומר וקונפי שום להעשרת הטעמים. להכנה מהירה של המאפה השתמשתי במיני לחם שאור מוכן. אפשר להשתמש בלחמניות עגולות קנויות מכל סוג. המתכון מאת – אתי בטיטו, מתכונאית ובלוגרית

קרא עוד...

דג מרוקאי חריף של גיא פרץ

שף גיא פרץ, מאסטר שף בינלאומי המתמחה במטבח ים תיכוני ומטבח מרוקאי עילי, שספרי הבישול שלו הפכו לרבי מכר: קסם המטבח המרוקאי, פשוט להיות שף וספר הבשר של גיא פרץ, במתכון לדג מרוקאי ברוטב אדום עם פלפל חריף, פפריקה ועשבי תיבול. המתכון באדיבות מסעדת גספאצ'ו הכשרה במתחם הולידיי אין באשקלון, שם השף גיא פרץ משמש כיועצה הקולינארי.

קרא עוד...

עוגיות שיבולת שועל. צילום: תבואות

חברת "תבואות", המתמחה בשיווק מוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה מתכון נהדר להכנת עוגיות שיבולת שועל – טעימות, קלות להכנה ועשירות בערכים בריאותיים. העוגיות משלבות מגוון מרכיבים בריאים כמו קמח חיטה מלא אורגני העשיר בסיבים תזונתיים, וויטמינים ומינרליים, שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה – בעל יתרונות בריאותיים רבים בהם - חיזוק מערכת החיסון, ושיבולת שועל אורגנית עשירה בחלבון, ברזל, מגנזיום, סידן, סיבים תזונתיים ועוד. כמו כן, המוצרים של "תבואות" אורגניים, הנקיים מחומרי הדברה וחומרים כימיים

קרא עוד...

לחמניות "חלוקי נחל" מקמח לחם, קמח כוסמין וגבינת פקורינו. צילום: סער מור

"הטחנות הגדולות של א"י" מציעה מתכון נהדר עם קמח לחם – פיתוח חדש של הטחנה: לחמניות "חלוקי נחל" מקמח לחם, קמח כוסמין וגבינת פקורינו - מתכון של סער מור, מחשבות על לחם

קרא עוד...

מוס שוקולד פרווה של מסעדת אלומה. צילום: דניאל לילה

השף מיכאל כץ ממסעדת 'אלומה' החדשה במלון קראון פלאזה ירושלים מציג מתכון למוס שוקולד, פרווה, אידיאלי לקינוח ארוחה בשרית. מיכאל כץ: "הקינוח בהשראתו של השף ריימונד בלוונד, הצרפתי. ניתן להשתמש בכל סוג של שוקולד מריר, תלוי ברמת המרירות אותה אתם אוהבים, אני אוהב להשתמש בשוקולד מריר רגיל"

קרא עוד...

חלת כדורי שמרים במילוי ממרח טחינה עם שוקולד "אחוה" (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

חברת "אחוה" מגישה מתכון מיוחד ומפנק של כדורי שמרים במילוי ממרח טחינה עם שוקולד וצימוקים ברום. כדורי השמרים מפנקים ונימוחים והשילוב בין הצימוקים לממרח יוצר טעם מעודן. מומלץ לאכול את הכדורים בעודם חמים. הממרח עשיר בערכים תזונתיים ויחד עם זאת בעל טעם עשיר ומיוחד האהוב גם על ילדים. נפלא לארוחת ביניים או כקינוח לצד שתייה חמה

קרא עוד...

הבליני של מסעדת פטרה (צילום: אבי רוקח)

המוסד הקולינארי המוביל בתחום האוכל הגיאורגי בישראל, מסעדת פטרה, אשר בבעלות המסעדנים רפי בן משה וסימו בן חובל, מציעה לכבוד החג הלבן שניים משלל המתכונים המסורתיים מתוך הספר הסודי.

קרא עוד...

מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול. צילום: מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול

מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול - מתכון מיוחד מאת ענת לבל מתוך חוברת המתכונים לחג השבועות המצורפים למארזי הפטריות של חוות תקוע. פטריות שינוקי מתאפיינות בטעם מתקתק ועדין המשתלב נהדר במגוון רחב של תבשילים. לפטרייה רגל ארוכה השומרת על מרקם נגיס גם לאחר בישול ארוך, והיא מהווה תוספת דקורטיבית לכל מנה

קרא עוד...

מגדל פנקייקס מקמח כוסמין מלא. סטיילינג וצילום – יולה זובריצקי

חביתיות דקיקות וזהובות מקמח כוסמין מלא אורגני של "תבואות". כשעורמים חביתיות זו על זו ומוסיפים מכל טוב הארץ – מקבלים "מגדל פיזה" מתוק ובריא. אפשר לזלף רטבים או למרוח ממרחים שונים בין שכבה לשכבה לקבלת מיקס של טעמים ומרקמים. המתכון הופק בשיתוף עם אתי בטיטו, מתכונאית ובלוגרית

קרא עוד...