טחנת הקמח ׳הטחנות הגדולות של א"י׳ מחיפה, מציעה מתכון נהדר להכנת העוגה המושלמת לצד הקפה, העשויה מקמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה במיוחד. הקמח נטחן מהגרעין בשלמותו בשני שלבי טחינה לקבלת קמח עדין. קמח הכוסמין הינו חלק מסדרת הקמחים "הסדרה הבריאה", המציעה לראשונה קמחים מלאים בטחינה דקה במיוחד. הסדרה כוללת גם קמח חיטה מלא 100%, קמח שיפון מלא 100% וקמח חיטה כפרי
מתכונים
מתכון: מאפה שקשוקה עם קונפי שום ורצועות עגבניות מתובלות
מאפה במילוי שקשוקת עגבניות וקונפי שום עם רצועות עגבניות מתובלות - מאפה שהוא ארוחה שלמה. פחמימות, חלבונים וירקות במתכון אחד שהוא קלי קלות. סלט העגבניות מורכב מכמה סוגי עגבניות במרקמים שונים: עגבניות תמר בשלות, עגבניות שרי צלויות בתנור, רצועות עגבניות מתובלות של תומר וקונפי שום להעשרת הטעמים. להכנה מהירה של המאפה השתמשתי במיני לחם שאור מוכן. אפשר להשתמש בלחמניות עגולות קנויות מכל סוג. המתכון מאת – אתי בטיטו, מתכונאית ובלוגרית
מתכון לדג מרוקאי חריף של שף גיא פרץ
שף גיא פרץ, מאסטר שף בינלאומי המתמחה במטבח ים תיכוני ומטבח מרוקאי עילי, שספרי הבישול שלו הפכו לרבי מכר: קסם המטבח המרוקאי, פשוט להיות שף וספר הבשר של גיא פרץ, במתכון לדג מרוקאי ברוטב אדום עם פלפל חריף, פפריקה ועשבי תיבול. המתכון באדיבות מסעדת גספאצ'ו הכשרה במתחם הולידיי אין באשקלון, שם השף גיא פרץ משמש כיועצה הקולינארי.
מתכון: לחם שאור עם רוקפור ערמונים ודבש
לחם שאור עם ערמונים, גבינת רוקפור ודבש - מתכון מומלץ לאפיית לחם מיוחד. המתכון מתוך חוברת מתכונים של הטחנות הגדולות של א"י, באדיבות סער מור, מחשבות על לחם
מתכון לקינוח בריאותי - עוגיות שיבולת שועל
חברת "תבואות", המתמחה בשיווק מוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה מתכון נהדר להכנת עוגיות שיבולת שועל – טעימות, קלות להכנה ועשירות בערכים בריאותיים. העוגיות משלבות מגוון מרכיבים בריאים כמו קמח חיטה מלא אורגני העשיר בסיבים תזונתיים, וויטמינים ומינרליים, שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה – בעל יתרונות בריאותיים רבים בהם - חיזוק מערכת החיסון, ושיבולת שועל אורגנית עשירה בחלבון, ברזל, מגנזיום, סידן, סיבים תזונתיים ועוד. כמו כן, המוצרים של "תבואות" אורגניים, הנקיים מחומרי הדברה וחומרים כימיים
מתכון: לחמניות חלוקי נחל עם קמח כוסמין וגבינת פיקורינו
"הטחנות הגדולות של א"י" מציעה מתכון נהדר עם קמח לחם – פיתוח חדש של הטחנה: לחמניות "חלוקי נחל" מקמח לחם, קמח כוסמין וגבינת פקורינו - מתכון של סער מור, מחשבות על לחם
מתכון: מוס שוקולד קטיפתי - פרווה
השף מיכאל כץ ממסעדת 'אלומה' החדשה במלון קראון פלאזה ירושלים מציג מתכון למוס שוקולד, פרווה, אידיאלי לקינוח ארוחה בשרית. מיכאל כץ: "הקינוח בהשראתו של השף ריימונד בלוונד, הצרפתי. ניתן להשתמש בכל סוג של שוקולד מריר, תלוי ברמת המרירות אותה אתם אוהבים, אני אוהב להשתמש בשוקולד מריר רגיל"
מתכון - חלת כדורי שמרים במילוי טחינה עם שוקולד וצימוקים ברום
חברת "אחוה" מגישה מתכון מיוחד ומפנק של כדורי שמרים במילוי ממרח טחינה עם שוקולד וצימוקים ברום. כדורי השמרים מפנקים ונימוחים והשילוב בין הצימוקים לממרח יוצר טעם מעודן. מומלץ לאכול את הכדורים בעודם חמים. הממרח עשיר בערכים תזונתיים ויחד עם זאת בעל טעם עשיר ומיוחד האהוב גם על ילדים. נפלא לארוחת ביניים או כקינוח לצד שתייה חמה
מתכוני שבועות בניחוח גיאורגי
המוסד הקולינארי המוביל בתחום האוכל הגיאורגי בישראל, מסעדת פטרה, אשר בבעלות המסעדנים רפי בן משה וסימו בן חובל, מציעה לכבוד החג הלבן שניים משלל המתכונים המסורתיים מתוך הספר הסודי.
מתכון - בריוש שמרים מתוק במילוי גבינת ריקוטה ושוקולד צ'יפס
מתכון להכנת בריוש שמרים מתוק במילוי גבינת ריקוטה ושוקולד צ'יפס, באדיבות חברת הטחנות הגדולות של א"י
מתכון לעוגת גבינה פירורים - בניחוח אקזוטי
מתכון לעוגת גבינה פירורים בניחוח אקזוטי, המופיע על אריזת הקמח של "הטחנות הגדולות של א"י", המציעה מתכונים חגיגיים לחג השבועות
מתכון: מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול
מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול - מתכון מיוחד מאת ענת לבל מתוך חוברת המתכונים לחג השבועות המצורפים למארזי הפטריות של חוות תקוע. פטריות שינוקי מתאפיינות בטעם מתקתק ועדין המשתלב נהדר במגוון רחב של תבשילים. לפטרייה רגל ארוכה השומרת על מרקם נגיס גם לאחר בישול ארוך, והיא מהווה תוספת דקורטיבית לכל מנה
מתכון פנקייק כוסמין - מגדל חביתיות עם תוספות
חביתיות דקיקות וזהובות מקמח כוסמין מלא אורגני של "תבואות". כשעורמים חביתיות זו על זו ומוסיפים מכל טוב הארץ – מקבלים "מגדל פיזה" מתוק ובריא. אפשר לזלף רטבים או למרוח ממרחים שונים בין שכבה לשכבה לקבלת מיקס של טעמים ומרקמים. המתכון הופק בשיתוף עם אתי בטיטו, מתכונאית ובלוגרית
לשבועות: מתכון לעוגת גבינה ''הפתעות'' עם כדורי עוגיות
לקראת חג שבועות, מגישה חברת "מן" מתכון לעוגת גבינה אפויה גבוהה, חגיגית ומקושטת, במילוי כדורי עוגיות מתוקים. בבסיס העוגה והכדורים עוגיות "עינוגיות" המובחרות של מן, המתאימות במיוחד לעוגות גבינה. קשטו את העוגה כיד הדמיון הטובה עליכם בשילוב אגוזים, שוקולדים או פירות. חג שבועות שמח!
מתכון: בלינצ'ס פטריות יער עם בצל מקורמל וגבינה כחולה
בלינצ'ס פטריות יער, בצל מקורמל וגבינה כחולה - מתכון מעניין ומומלץ מאת ענת לבל. המתכון לקוח מתוך חוברת המתכונים של חוות תקוע