מאפה במילוי שקשוקת עגבניות וקונפי שום עם רצועות עגבניות מתובלות - מאפה שהוא ארוחה שלמה. פחמימות, חלבונים וירקות במתכון אחד שהוא קלי קלות. סלט העגבניות מורכב מכמה סוגי עגבניות במרקמים שונים: עגבניות תמר בשלות, עגבניות שרי צלויות בתנור, רצועות עגבניות מתובלות של תומר וקונפי שום להעשרת הטעמים. להכנה מהירה של המאפה השתמשתי במיני לחם שאור מוכן. אפשר להשתמש בלחמניות עגולות קנויות מכל סוג. המתכון מאת – אתי בטיטו, מתכונאית ובלוגרית

כלים
מאפה שקשוקה עם קונפי שום ועגבניות מתובלות. צילום: יולה זובריצקי
מאפה שקשוקה עם קונפי שום ועגבניות מתובלות. צילום: יולה זובריצקי

לשקשוקה (4 מנות אישיות)

3 עגבניות תמר גדולות ובשלות

9-8 עגבניות שרי חצויות וצלויות בשמן זית

1 כוס רצועות עגבניות לחות מתובלות בעשבי תיבול ושמן חמניות "תומר"

1/4 כוס שמן חמניות

1/4 כוס מים

1 גמבה אדומה קלויה על האש וקלופה

1 פלפל ירוק חריף קלוי וקלוף

3 שיני שום כתושות

1 כף גדושה פפריקה אדומה

1/2 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור

8 ביצים קטנות

לקונפי שום

1 ראש שום שלם מחולק וקלוף

1 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל ארבע העונות גרוס

להגשה

4 לחמניות עגולות קטנות או לחמי מחמצת קטנים

3 כפות עירית קצוצה או 3 כפות גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה

הכנת קונפי שום: מניחים בסיר קטן את שיני השום והתיבול. מכסים את שיני השום בשמן זית ומבשלים על להבה נמוכה ביותר כחצי שעה. אסור לשמן להגיע לרתיחה בשום שלב.

שומרים את שיני השום בתוך השמן עד השימוש.

הכנת סלט העגבניות:

חותכים את עגבניות השרי לחצאים, צולים בתנור כ-15 דקות. בזמן הצלייה, קולים על הגז את הגמבה והפלפל. קולפים וחותכים לקוביות קטנות. חולטים את עגבניות התמר במים חמים ומקלפים אותן. חותכים לקוביות קטנות ומניחים בצד.

מחממים שמן במחבת ומוסיפים את שיני השום הכתושות. מטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים למחבת את המים, העגבניות, הגמבה, הפלפל ואת רצועות העגבניות הלחות. מומלץ לקצוץ חלק מהרצועות ידנית או בעזרת מוט בלנדר.

בוחשים את כל המרכיבים במשך כ-5 דקות, מנמיכים את הלהבה ומכסים את המחבת למשך כ-8 דקות נוספות.

מוסיפים את התיבול: פפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב וממשיכים בבישול למשך כ-10 דקות, עד שהירקות רכים והרוטב מוכן.

מניחים לקירור קל בטמפרטורת החדר. הרכבת המנה: קוטמים לכל לחם או לחמנייה את הכיפה העליונה ומרוקנים כחצי מתכולת המאפה. מומלץ להשאיר דופן של כ-1 ס''מ.

ממלאים כל לחמנייה ברוטב העגבניות וקונפי שום. מוסיפים לכל לחמנייה מעט שמן מהקונפי (כ-1/2 כפית), שוברים את הביצים ויוצקים אותן פנימה.

מבליעים מעט את החלבונים בתערובת ומפזרים מעט מלח על הביצים. מעבירים את הלחמניות לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות או עד שהביצים נקרשות במידת ההכנה המועדפת עליכם.

מפזרים עירית קצוצה או מעט שבבי גבינה צהובה ומגישים חם.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS