עוגת ליים-שמן זית נהדרת, מתכון של חוות תקוע. שפים ממליצים להוסיף את מיץ הליים ממש בסוף הבישול כדי למנוע את התפוגגות הטעמים בחום הגבוה.

כלים
עוגת שמן זית וליים. צילום עוגה – אסף רונן
עוגת שמן זית וליים. צילום עוגה – אסף רונן

2 אינגליש או תבנית עגולה 26-24 או תבנית ל-14 מאפינס

חומרים

4 יחידות ליים – קליפה מגוררת ומיץ

1 כוס שמן זית בטעם עדין

4 ביצים

1/4 1 כוסות סוכר

2 כוסות קמח תופח

לזיגוג:

1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

1 כף מיץ ליים + 3 כפות מים

קליפה מגוררת מ-1 ליים

אופן הכנה

1. טורפים בקערה את כל החומרים למעט הקמח. מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים.

2. מערבבים את חומרי הזיגוג לנוזל סמיך (אם סמיך מדי – מוסיפים עוד כף מים) ויוצקים על העוגה המצוננת. נותנים לזיגוג לנזול לשולי העוגה. אם מוותרים על הזיגוג – מוסיפים עוד 1/4 כוס סוכר לעוגה.

הערה: לעוגה פחות לימונית יש להשתמש ב-3 ליים ולהוסיף 7 כפות מים.