2 אינגליש או תבנית עגולה 26-24 או תבנית ל-14 מאפינס
חומרים
4 יחידות ליים – קליפה מגוררת ומיץ
1 כוס שמן זית בטעם עדין
4 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח
לזיגוג:
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
1 כף מיץ ליים + 3 כפות מים
קליפה מגוררת מ-1 ליים
אופן הכנה
1. טורפים בקערה את כל החומרים למעט הקמח. מוסיפים קמח ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים.
2. מערבבים את חומרי הזיגוג לנוזל סמיך (אם סמיך מדי – מוסיפים עוד כף מים) ויוצקים על העוגה המצוננת. נותנים לזיגוג לנזול לשולי העוגה. אם מוותרים על הזיגוג – מוסיפים עוד 1/4 כוס סוכר לעוגה.
הערה: לעוגה פחות לימונית יש להשתמש ב-3 ליים ולהוסיף 7 כפות מים.