מתכון מומלץ למאפינס פטל ופולי קקאו של המתכונאית אתי בטיטו, שהכינה אותו עבור חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, המשיקה סדרת מוצרי קקאו נאים (לא קלויים) אורגניים – פולי קקאו שלמים אורגניים, פולי קקאו גרוסים אורגניים ואבקת קקאו אורגנית

כלים

מצרכים למאפינס (כ- 20 יחידות קטנות):

2 כוסות קמח לבן

1 שקית אבקת אפייה

1 ביצה גודל L

3/4 כוס סוכר חום

1 גביע שמנת חמוצה 9%

75 גרם חמאה מומסת (או מחמאה)

100 גרם שוקולד חלב קצוץ

1 כוס פטל טרי או קפוא ניתן להשתמש גם בתערובת פירות יער

1/2 כוס פולי קקאו גרוס נא אורגני "תבואות"

1 כף גרידת לימון

1/2 כפית מלח

מצרכים לקרם ווניל:

100 גרם חמאה

3 כוסות אבקת סוכר מנופה

2 כפות חלב

1 כפית תמצית וניל

כלים ואביזרים:

כ- 20 מנג'טים גבוהים המתאימים למאפינס בגודל קטן או בינוני

מיקסר להכנת קרם ווניל

אופן ההכנה:

חותכים את החמאה לקוביות קטנות וממיסים אותה על גבי קלחת קטנה. מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה בקערה בינונית ועד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את המצרכים "הרטובים" ביצה, שמנת חמוצה וחמאה המומסת. מערבבים היטב ומוסיפים את הסוכר, המלח וגרידת הלימון.

מעבדים היטב עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים לקערה את השוקולד שקצצנו, את פולי הקקאו הגרוס ואת הפטל (אם מדובר בפטל קפוא, יש להוציא כשעה לפני ולסחוט מנוזלים).

משמנים את המנג'טים וממלאים מהתערובת עד 3/4 גובה המנג'ט. מעל כל מאפינס מפזרים מעט פולי קקאו גרוס. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה עד שהמאפינס מזהיבים.

לצורך בדיקה מכניסים קיסם ומוודאים שלא יוצא עם פירורים לחים. מקררים את המאפינס בטמפרטורת החדר. הכנת קרם ווניל: בקערת מיקסר מקציפים את החמאה במהירות בינונית עד שהיא הופכת לתפוחה ואוורירית.

מנמיכים את המהירות ומוסיפים את אבקת הסוכר. מגבירים שוב את המהירות וממשיכים לערבב למשך כ-3 דקות. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את החלב ותמצית הווניל. מערבבים עד שהתערובת חלקה.

מצפים כל מאפינס בקרם וניל. אפשר להיעזר בשק זילוף וצנתר או למרוח בעזרת כף. שומרים בקירור.