פילה סלמון בג'ינג'ר הדרים - מתכון מיוחד של חוות תקוע, המשווקת ג'ינג'ר טרי. המתכון מאת השף שמעון דהן, מסעדת liv

כלים
פילה סלמון באיולי ג'ינג'ר הדרים. צילום: שרית גופן
פילה סלמון באיולי ג'ינג'ר הדרים. צילום: שרית גופן

רכיבים (10-8 מנות):• 1.5-1 ק"ג פילה סלמון• 3 תפוזים• ½ תפוז פרוס לפרוסות• 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מקולף ופרוס לפרוסות דקות• 1 כף סילאן• ½ כף רוטב סויה• עלי רוזמרין מענף אחד• 2 כפות שמן זיתאיולי ג'ינג'ר הדרים• 4 כפות מיונז• 2 כפות שמן זית• ½ כף ג'ינג'ר מגורד• 1 כף חומץ• ½ לימון טרי סחוט• ½ תפוז טרי סחוט• 2 שיני שום• 1 כף חרדל דיז'ון• 1 כפית מלח

אופן ההכנהמחממים תנור ל-180 מעלותמניחים את הסלמון בתבנית, יוצקים שמן זית ומעסים קלות.סוחטים שני תפוזים לתוך קערה, מוסיפים את פרוסות הג'ינג'ר, הסילאן, רוטב הסויה, הרוזמרין ומלח ופלפל. יוצקים את התערובת על הדג, מפזרים את פרוסות התפוז ואופים למשך 15-10 דקות.מערבבים היטב בקערה את כל רכיבי האיולי.מעבירים את נתח הדג לכלי הגשה, יוצקים מעל את מיצי הרוטב שבהם התבשל הדג, מסדרים את פרוסות התפוז והג'ינג'ר ומגישים לצד רוטב האיולי.