אחד המתכונים המפורסמים של השף גיא פרץ, הוא מתכון לשקדי עגל בסילאן עם בצלי שאלוט ותמרים. גיא פרץ הוא היועץ הקולינארי של מסעדת גספאצ'ו הכשרה הממוקמת במתחם הולידיי אין באשקלון.

כלים
שקדי עגל בסילאן של השף גיא פרץ
שקדי עגל בסילאן של השף גיא פרץ

החומרים:

500 גרם שקדי עגל2 עלי דפנה1 כפית גרגרי פלפל אנגלי

לרוטב:8 בצלי שאלוט חתוכים לרבעים2 כפות שמן זית1/2 כוס סילאן8 תמרים מגולענים חצויים4 ענפי טימין12 שיני שום קונפי עם קליפהמלח ופלפל שחור1 כוס ציר בקר2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:מבשלים את שקדי העגל כשעה בסיר עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומים עד כיסוי, עד לרכיכה. מסננים, מקררים וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ. להכנת הרוטב, מחממים מחבת רחבה עם שמן הזית ומטגנים את בצלי השאלוט עד שיזהיבו. מוסיפים את יתר החומרים. מרתיחים כ-5 דקות ומוסיפים את שקדי העגל וחצי כוס מים. מבשלים כ-12 דקות.

טיפ: שקדי עגל אינם בגודל אחיד כיוון שמקורם בחלקים שונים, ישנם אלו מהגרון ואחרים מהחזה, ליד הלב. האחרונים מתאימים רק לצלייה בגריל או לטיגון.

גספאצ'ו הינה מסעדת ביסטרו שף ים-תיכונית השוכנת במתחם מלון הולידיי אין באשקלון. ייעוץ קולינארי: גיא פרץ, שף: אלי אוזן. טל' 08-6530711