חובבי הבייגלה יעריכו את המוצר הבא: בייגלה שטוחל'ה בטעם צ'ילי מתוק שמשיקה חברת "מאיר בייגל". לצד הבייגלה הפריך ניתן להגיש ממרחים ורטבים מובחרים לטבילה, נפלא לאירוח ופינוק בימי הקיץ והחופש, לכל המשפחה.
למתבל יוגורט עשבי תיבול:
200 מ"ל יוגורט עיזים או יווני
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף בזיליקום קצוץ
1 כף נענע טרייה קצוצה
1 כף בצל ירוק קצוף
2 שיני שום טריות וכתושות
2 כפות שמן זית איכותי
1 כפית שטוחה סוכר
קורט מלח ופלפל
לממרח דלעת פיקנטי:
1.5 קילו דלעת חתוכה לקוביות
2 גזרים חתוכים גס
5 שיני שום טריות כתושות
מיץ מלימון אחד
1 כף אריסה חריפה
2 כפות שמן קנולה
1/4 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
למתבל גבינת שמנת וסלמון מעושן:
200 גרם גבינת שמנת 16%
100 גרם סלמון מעושן
1 גמבה אדומה
2-3 ענפי שמיר קצוצים (ללא הגבעולים)
2 גבעולים בצל ירוק קצוצים היטב
1 שן שום טרייה קצוצה
1 כף צלפים קצוצים
1 כף מיץ מלימון טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
הכנת ממרח דלעת פיקנטי: חותכים את הדלעת והגזר לקוביות בינוניות. במסננת אידוי מבשלים את הדלעת והגזר כחצי שעה. מצננים מעט ומועכים היטב בעזרת מזלג, או בעזרת בלנדר מוט לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים את התבלינים ואת השמן והלימון ומערבבים היטב.
הכנת מתבל יוגורט עשבי תיבול: שוטפים את עשבי התיבול היטב וקוצצים גס. מערבבים בקערה את היוגורט, שמן הזית, עשבי התיבול והשום הכתוש. מועכים בעזרת בלנדר מוט ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם ומעבירים לקירור.
הכנת מתבל גבינת שמנת וסלמון מעושן: שורפים גמבה אדומה על הגז. מקלפים, שוטפים היטב וחותכים לקוביות קטנטנות. קוצצים את הסלמון המעושן היטב ומניחים בצד. מערבבים בקערה את גבינת השמנת, הסלמון, קוביות הגמבה ושאר המרכיבים. מתבלים ומועכים מעט בעזרת בלנדר מוט.
מגישים בקערה בינונית בייגלה שטוחל'ה צ'ילי מתוק לצד קעריות קטנות עם מתבלים.
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.