רכיבים (לכ-4 מנות)
1 כוס קינואה אורגנית של "תבואות" 2 כוסות מים כ- 1/2 כפית מלח ים טבעי או לפי הטעם
עלים מ-1 צרור פטרוזיליה רעננה 1/2 בצל צהוב בינוני 1/2 בצל סגול בינוני 2 מלפפונים ירוקים רעננים 2 עגבניות בשלות אך מוצקות (לא בשלות יותר מדי) עלים מכ-1/4 צרור נענע רעננה כ-1/4 ספל גזר מרוקאי, חתוך לקוביות קטנות (גזר מרוקאי אפשר להשיג במרכולים הגדולים, במקרר הסלטים והממרחים) כ-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי כ-2 כפות מיץ ליים סחוט טרי (אפשרי גם מיץ לימון) כ-3 כפות שמן זית כתית כ-1/2 כפית אבקת פלפל אנגלי טרייה (בבקשה לא לוותר על זה!) כ-1/2 כפית מלח ים טבעי או לפי הטעם
עלי חסה ערבית רעננים, כמצע לסלט
אופן ההכנה
לשטוף היטב את הקינואה עד לקבלת מים צלולים (השטיפה מסירה את השכבה ה"סבונית" מהקינואה ומשדרגת אותה בכמה דרגות).
להביא את המים לרתיחה, לערבב פנימה 1/2 כפית מלח ואת הקינואה השטופה.
להביא לרתיחה, לכסות את הסיר במכסה ולהנמיך את הלהבה. לבשל כרבע שעה עד להתרככות הקינואה ולפתיחה יפה של הגרגירים.
להסיר מהאש ולצנן כעשר דקות בסיר מכוסה. להסיר את המכסה ולערבב בשני מזלגות כדי שהקינואה תהפוך לאוורירית. להמשיך לצנן.
לטרוף את השמן עם מיץ הלימון, מיץ הליים, אבקת פלפל אנגלי והמלח, לקבלת רוטב אחיד.
לקצוץ את הירקות ועלי העשבים קטן ככל האפשר.
אל תוך קערת ערבוב תואמת בגודלה, לשפוך את הקינואה המצוננת, את הירקות והעשבים הקצוצים ואת קוביות הגזר המרוקאי.
לצקת את הרוטב על הסלט ולערבב היטב ובעדינות.
לצנן לפחות כשעה לפני ההגשה (חשוב להקפיד על זה, לספיגת הטעמים).
לקראת ההגשה, להוציא מהמקרר ולטעום כדי לתקן טעמים.
על מגש הגשה לפזר את עלי החסה. עליהם לפזר את סלט הטאבולה.
טיפים: אפשר למלא בסלט עלי חסה רעננים ורכים ולגלגל אותם כמו סושי; טעים ומרענן. אפשר לפזר בעדינות על הסלט כמה גרגירי רימון אדומים וטריים; גם שניים-שלושה גבעולים עם עליהם, של נענע או פטרוזיליה רעננים יכולים לתרום להגשה מעוצבת של הסלט.