טחנת הקמח ׳הטחנות הגדולות של א"י׳ מחיפה, מציעה מתכון נהדר להכנת העוגה המושלמת לצד הקפה, העשויה מקמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה במיוחד. הקמח נטחן מהגרעין בשלמותו בשני שלבי טחינה לקבלת קמח עדין. קמח הכוסמין הינו חלק מסדרת הקמחים "הסדרה הבריאה", המציעה לראשונה קמחים מלאים בטחינה דקה במיוחד. הסדרה כוללת גם קמח חיטה מלא 100%, קמח שיפון מלא 100% וקמח חיטה כפרי

כלים
עוגת פירורים מקמח כוסמין מלא 100% וריבת תותים. צילום – מנחם גרייבסקי
עוגת פירורים מקמח כוסמין מלא 100% וריבת תותים. צילום – מנחם גרייבסקי

קמח הכוסמין עשיר בערכים בריאותיים – הוא מכיל אחוז חלבון גבוה, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B ומינרלים. הטחינה הדקה של גרעין הכוסמין מאפשרת לקמח לעבור בקלות בנפה, ללא איבוד של חלקי הגרעין, וכך נשמרים בקמח כל הערכים הבריאותיים של הכוסמין.

מתכון לעוגת פירורים מקמח כוסמין מלא 100% וריבת תותים

חומרים

375 גרם (2+3/4 כוסות) קמח כוסמין מלא 100% טחון דק, ׳הסדרה הבריאה׳ מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

240 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

3 ביצים

225 מ"ל שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל איכותית

1 כוס ריבת תותים ביתית או קנויה

חומרים לשטרויזל

63 גרם (1/2 כוס) קמח כוסמין מלא 100% טחון דק, ׳הסדרה הבריאה׳, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

60 גרם חמאה קרה

1/2 כוס בוטנים קצוצים

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה במעבד מזון.

מוסיפים את קוביות החמאה הקרה עד לקבלת מרקם פירורי.

מוסיפים את הביצים, השמנת החמוצה ותמצית הוניל.

יוצקים 1/2 מהתערובת לתבנית מלבנית בגודל 23x33. מורחים ריבה ויוצקים את שאר התערובת מעל הריבה.

להכנת השטרויזל

מערבבים את הקמח והסוכר במעבד מזון.

מוסיפים את החמאה ומערבבים בפולסים לקבלת תערובת פירורית (אפשר להכין את השטרויזל גם ידנית בקערה).

מעבירים לקערה ומוסיפים את הבוטנים. מערבבים היטב.

מפזרים את השטרויזל מעל העוגה באופן אחיד.

אופים במשך 45-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב עמוק.

חותכים לקוביות ומקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.

מתכון לריבת תותים

חומרים:

1 ק"ג תות שדה 1 ק"ג סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1/2 לימון

אופן ההכנה: חותכים ושוטפים את הפרי.

מערבבים עם הסוכר ומשאירים במקרר ללילה (רצוי).

מבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה, עד להסמכה. בודקים אם הריבה מוכנה בעזרת מבחן הצלחת הקפואה: מניחים צלוחית במקפיא. כשהריבה רותחת, מוציאים מהפריזר ויוצקים עליה מעט מהריבה. אם המרקם הופך לג'לי - הריבה מוכנה. במידה ולא - ממשיכים לבשל.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS