החומרים:
500 גרם שקדי עגל2 עלי דפנה1 כפית גרגרי פלפל אנגלי
לרוטב:8 בצלי שאלוט חתוכים לרבעים2 כפות שמן זית1/2 כוס סילאן8 תמרים מגולענים חצויים4 ענפי טימין12 שיני שום קונפי עם קליפהמלח ופלפל שחור1 כוס ציר בקר2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:מבשלים את שקדי העגל כשעה בסיר עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומים עד כיסוי, עד לרכיכה. מסננים, מקררים וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ. להכנת הרוטב, מחממים מחבת רחבה עם שמן הזית ומטגנים את בצלי השאלוט עד שיזהיבו. מוסיפים את יתר החומרים. מרתיחים כ-5 דקות ומוסיפים את שקדי העגל וחצי כוס מים. מבשלים כ-12 דקות.
טיפ: שקדי עגל אינם בגודל אחיד כיוון שמקורם בחלקים שונים, ישנם אלו מהגרון ואחרים מהחזה, ליד הלב. האחרונים מתאימים רק לצלייה בגריל או לטיגון.
גספאצ'ו הינה מסעדת ביסטרו שף ים-תיכונית השוכנת במתחם מלון הולידיי אין באשקלון. ייעוץ קולינארי: גיא פרץ, שף: אלי אוזן. טל' 08-6530711