tal מי אמר שארוחת שבועות ישראלית חייבת להיות כבדה ומפוצצת? לדעת טל אבואב, השף של מסעדת "אושן" בהרצליה, אפשר ורצוי להכין ארוחת קלה וטעימה שמשאירה 'טעם של עוד' לכל האורחים. פילה סלמון ביוגורט עיזים בתוספת פירה ערמונים- מצרכים ל-4 מנות:

קרא עוד...

בחג השבועות, מעבר למאכלי חלב אנו חוגגים את שבעת המינים בהם התברכה ארץ ישראל, אלו שבעה מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה אשר יכולים להוות את הבסיס לתזונת האדם הבריא. בעבר חשיבותם היתה גם בכך שהם ניתנים לשמירה לפרקי זמן ארוכים ואפשר היה להשתמש בהם גם בחודשים שאין בהם תוצרת חקלאית טרייה

קרא עוד...

אלטרנטיבת חג בריאה- לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה: בשנים האחרונות קיימת התעוררות כנגד אכילת מוצרי חלב, הן מסיבה רפואית, ההקשר של חלב ומוצריו לאלרגיות ורגישויות שונות, או  מסיבות אקולוגיות, ומובן שחלק משיקולי הבחירה הוא הימנעות ממוצרי חלב בשל בחירה במזון אורגני, טבעונות וסיבות נוספות, ראציונליות יותר או פחות

קרא עוד...

כפרי הנופש ומלונות הגליל והגולן מציעים מתכונים מיוחדים לחג השבועות, על טהרת מרכיבי החלב, להכנה ביתית: מוזלי של בוקר, גלילות מוצרלה, פוקצ'ה עם גבינה, עוגת שמנת פירורים ועוגת גבינה מיוחדת
קרא עוד...