לקראת ל"ג בעומר מציע יפתח צפריר, שף מסעדת כפר הנופש בגונן טיפים לשדרוג מטעמי המדורה, להכנה עם הילדים: תפוח אדמה ממולא, לחם אינדיאני, לחם פוקצ'ה, ופונדו שוקולד - כולם לבישול מעל אש המדורה
תרבות
ספיישל "על האש" ליום העצמאות: המדריך לבשר על האש
ביום העצמאות, הבשר הוא המלך הבלתי מעורער של חגיגות "על האש" המסורתיות. כמעט כל אחד חושב שהוא מומחה באיך לבחור בשר ומה לעשות איתו. הלכנו לשאול את דעתם של האנשים שמגדלים את הפרות. מנתונים לצריכת בשר בקר שנבדקו לקראת יום העצמאות נמסר ע"י חיים דיין, מנכ"ל אמב"ל (ארגון מגדלי בקר לבשר) ומועצת הבשר, כי צריכת בשר הבקר בישראל עומדת על 107 אלף טון בשר בשנה, הצריכה הממוצעת לנפש הינה 14.5 ק"ג בשר בקר בשנה, לשם השוואה, בדרום אמריקה עומדת הצריכה על 45 ק"ג לנפש בשנה
ליד "על האש" - מתכוני סלטים ומרינדות ליום העצמאות
ליום העצמאות – המתכונים המיוחדים של אלעד כחלון, סו-שף מסעדת הלופט, ל"על האש" כמו שצריך: חצילים קלויים בטחינה, סלט פלפלים קלויים, ולמרינדת ג'ינג'ר סויה מיוחדת לעוף. כל הדברים הקטנים שמסביב לבשר ועושים חג שמח - בתיאבון!
כוכבי ה"על האש" החדשים: דגים
ריח אחר של מנגל: דגים על האש הרבה יותר טעימים, והרבה יותר פשוטים להכנה ממה שאתם חושבים. אם אתם רוצים להפתיע ולרגש את האורחים ואת עצמכם ביום העצמאות הקרוב, ולדפוק מנגל מיוחד שלא יישכח, הנה הצעה: דגים על האש. הטעם שונה, צריך קצת-יותר תשומת לב, אבל ההשקעה שווה
מתכון: מרק דובדבנים קר הונגרי
מרק שונה, מרק דובדבנים קר, מוכר לרבים מיוצאי הונגריה כקינוח חמצמץ מרענן. מצרכים: ציפורן, אבקת וניל, קינמון טחון, דובדבנים חמוצים, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, קמח, סוכר, ולהגשה- קצפת ועלי נענע
עונת על האש: ספיישל מתכוני בשר בצ'ימיצ'ורי
הרוטב עם השם המוזר צ'ימיצ'ורי, הפך כבר מזמן לשם שגור בפי מסעדנים ידועים וניתן למצוא אותו על כל שולחן במסעדות המתמחות בעשיית בשר, בעיקר בקרב השפים הארגנטינאים (גאוצ'ואים) הידועים בכל העולם כאלופים בעשיית בשר אשר אינם מעיזים להגיש לשולחן את המנות ללא רוטב הצ'ימיצ'ורי
מתכון לסרדינים שהנשיא פרס אוהב במיוחד
"סרדין כנרת" טרי ברוטב שום ולימון, זה מה שהכין מנחם לב הדייג הוותיק מעין גב, לנשיא המדינה שמעון פרס שהגיע לביקור בנמל עין גב, שם התקיים פסטיבל עין גב ה- 66 ולצידו שייט ודייג על הכנרת, שוק איכרים ומקהלות כולל שרהלה שרון ששרו על במות לאורך המזח עד השעות הקטנות של הלילה


