תוך הזדהות עם בני ישראל שעסקו באפיית מצות בצאתם ממצרים, מציע מאיר (כושי) לוי, יו"ר פורום תיירות גליל עליון ומנכ"ל כפר הנופש גונן טיפים כיצד לבנות טבון ביתי לאפיית מצות מחומרים פשוטים וזמינים. החומרים הדרושים לבנייה: אדמה, חול, קש, מים, אבנים ורשת ברזל

קרא עוד...

כבד אווז out – כבד ברווז in. מנה חדשה, כבד ברווז בענבים ובצל מטוגן, כובשת את הסועדים במסעדת אלגונקווין. כבד האווז הוא חלק בלתי נפרד וידוע היטב ממטבח הגורמה האירופאי, ופריט מוכר היטב לכל אנין טעם ישראלי. לעומת זאת, בן דודו, כבד הברווז, הנחשב דוקא לרך יותר ועשיר בטעמו, לא עלה עד היום באופן תדיר על הצלחות במסעדות היוקרה הישראליות. חסידי כבד הברווז אף מעלים כטיעון נוסף בזכותו את העובדה שגידול ברווזים אינו כרוך בפיטומם המיותר ומלא הסבל, כפי שנהוג אצל האווזים, אלא הם מגודלים כמו עופות רגילים

קרא עוד...

אחד הקינוחים הידועים בעולם הם "ביצי השלג" המפורסמות הידועות גם בכינויים הצרפתי Ouefs a la Neige. רלי שולמן, שפית מסעדת הגורמה הצרפתית "אלגונקווין" שבמושב בניה חושפת את המתכון שלמדה בחלק הצרפתי של קנדה

קרא עוד...