לקראת החגים מציע צחי בוקששתר, שף מסעדת Black Bar 'n' Burger הירושלמית הכשרה שלושה מתכוני רימונים, כשרים, קלים להכנה וטעימים לאכילה: סלט שומר ורימונים עם סביצ'ה אנטיאס, סלט רשאד ורימונים, וגם פלטת בשרים מעושנים מיוחדת
לקראת החגים מציע צחי בוקששתר, שף מסעדת Black Bar 'n' Burger הירושלמית הכשרה שלושה מתכוני רימונים, כשרים, קלים להכנה וטעימים לאכילה: סלט שומר ורימונים עם סביצ'ה אנטיאס, סלט רשאד ורימונים, וגם פלטת בשרים מעושנים מיוחדת
סלט שומר ורימונים עם סביצ'ה אינטיאס
סלט מרענן ופריך כמנה ראשונה ולמען האמת, בוקששתר מעדיף את הסלט עצמו, בלי הדג, במרכז השולחן. אפשר להוסיף לשומר גם גזר, פרוס דק באותו אופן.
חומרים ל- 6 מנות
2 פרוסות דקות של פילה אינטיאס טרי, לאדם
6 כפות שמן זית משובח
6 כפות מיץ לימון טרי
מלח גס
פלפל שחור גרוס גס
חומרים לסלט:
3 פקעות שומר טריות
3 בצלים ירוקים טריים
20 עלי בזיליקות חתוכים לרצועות דקות
צרור עלי ארוגולה
1/4 כוס שמן זית משובח
1/4 כוס מיץ לימון
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כוס גרגרי רימון
אופן ההכנה:
פורסים את השומר לפרוסות דקות ביותר, מנדולינה יעילה למטרה זו מאד - אפילו מנדולינה ביתית מפלסטיק. משרים את פרוסות השומר במי קרח. חותכים את הבצלים הירוקים לרצועות דקות: מחלקים לחתיכות באורך ארבעה סנטימטרים, חוצים לאורך וחותכים דק בזהירות. משרים במי קרח. מערבבים את מיץ הלימון בשמן הזית, מלח ופלפל.
הרכבת המנה:
שמים קרוב לשוליים בכל צלחת 2 פרוסות מהדג. מוסיפים חופן עלי ארוגולה סמוך לשוליים שמנגד. מערבבים בקערה את השומר, הבצל הירוק ועלי הבזיליקום, יוצקים את תערובת שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. מניחים ערימת סלט על עלי הארוגולה, מפזרים מעל הסלט את גרגרי הרימון, יוצקים על הדג מעט שמן זית, מיץ הלימון ולבסוף את מיץ הרימונים. מפזרים על הדגים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. מגישים מייד.
סלט רשאד ורימונים
סלט מסעיר שמרענן את החיך, נהדר כתוספת. הרשאד הוא ירק חריף, עם טעם של צנונית, המופיע בשווקים מראש השנה ובכל החורף.
חומרים ל- 6 מנות
2 צרורות של רשאד טרי
2 צרורות של בצל ירוק
2 רימונים גדולים, מפורקים
– או 200 גרם גרגרי רימון
50 גרם אגוזי מלך קלופים
6 כפות שמן זית משובח
6 כפות מיץ לימון טרי
מלח גס
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
משרים את הרשאד במי מלח, שוטפים במים נקיים ומנערים מהמים. חותכים גס, ממש כמה אבחות בודדות של הסכין. חותכים את הבצלים הירוקים לחתיכות באורך ארבעה סנטימטרים, את החלק הלבן שומרים לשימוש אחר. קולים את האגוזים על מחבת יבשה וממליחים קצת.
מערבבים את מיץ הלימון בשמן הזית, רוטב הצ'ילי והסלט עצמו. מוסיפים את הרימונים והאגוזים. מערבבים בקלילות ועדינות, לא להכביד על הירקות. מגישים כתוספת או כסלט מרכזי לשולחן. בארוחות חלביות נהדר להוסיף גם גבינה בולגרית מפוררת.
הרכבת המנה:
שמים קרוב לשוליים בכל צלחת 2 פרוסות מהדג. שמים חופן עלי ארוגולה סמוך לשוליים שמנגד. מערבבים בקערה את השומר, הבצל הירוק ועלי הבזיליקום, יוצקים את תערובת שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. מניחים ערמת סלט על עלי הארוגולה, מפזרים מעל הסלט את גרגרי הרימון, יוצקים על הדג מעט שמן זית, מיץ הלימון ולבסוף את מיץ הרימונים. מפזרים על הדגים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. מגישים מייד.
מעושנים חמים וטעימים
מנה ראשונה בשרית חביבה ובלי הרבה טרחה. פשוט הולכים לקצב טוב וקונים בעוד מועד כמה מעושנים טובים, ומכינים סלט – דקה אחרי שהם מונחים על מחבת, החביבים שלנו כבר בשלים להגשה. מושלם, רק המחיר גבוה, אבל לא לשכוח שמדובר בבשר מוכן, שאינו מתכווץ על האש. המנות כאן – רק כדוגמא, על בשר מעושן יתאים, רצוי קצת שמן. רשת Black Bar 'n' Burger קונה את הבשר המעושן המעולה ואת הנקניקיות מחברת הנדל'ס.
חומרים כמנה ראשונה ל-4 איש
150 גרם חזה אווז מעושן
150 גרם פסטרמה הודו טובה, רצוי לא חזה
150 גרם פסטרמה בפלפל
3 כפות שמן זית
½ בצל פרוס
1 גזר פרוס
חומרים לרוטב:
½ שן שום כתושה
כמה טיפות מיץ לימון
כפית רוטב סויה וכפית דבש
כמה עלי טימין
להגשה:
סלט ירוק טעים
פרוסות שקדים קלויות
אופן ההכנה:
את הבשר אנו פורסים גס, פרוסות בעובי 6 מ"מ בערך. את חומרי הרוטב אנו מכינים בקערה. לפני ההגשה, פשוט מקפיצים במחבת את הגזר והבצל, אחרי ½ דקה מוסיפים את הבשר ומיד אחר כך את הרוטב. מכבים את האש, הבשר לא צריך להתבשל אלא רק להתחמם. מסדרים על הסלט, בוזקים שקדים ומגישים.
בעזרת מברשת מורחים על הבשר ומניחים על הגריל כשהרוטב כלפי מטה. מברישים בצד השני. גם את הבצל והגזר מנחים על הגריל, או שהופכים את הבשר. מחלקים את הסלט לצלחות. כשחם ומתחיל להשחים, מעבירים לסלט ומגישים.
טיפ: כדי לקלות שקדים או צנוברים – הכי טוב מחבת יבשה, ללא שומן, אך עם עין פקוחה.