מתכון-למנה עיקרית לראש-השנה: צלעות-טלה ברוטב יין-אדום וזרעי רימון, של שף מסעדת Calma, נדב-בוסקילה
מצרכים :
3 נתחי צלעות טלה צלויים על גריל במידת צלייה מדיום
קוביית בטטה בעובי 4 ס"מ חלוטה וצלויה בתנור
1 רימון, להוציא את הגרעינים
שום קצוץ
פלפל גרוס
מלח
מצרכים לרוטב:
1 בקבוק יין אדום משובח
200 גר' בלסמי
250 גר' סוכר
2 ענפי טימין
לקישוט:
שערות בטטה מקומחות בטיגון בשמן עמוק
1 ענף טימין מטוגן
אופן ההכנה:
לסגור את הצלעות על גריל במידה הרצויה (- מומלץ מדיום). את הבטטה יש לקלף ולחתוך לעובי 4 ס"מ, חליטה עד למצב ריכוך, לתבל במלח, פלפל גרוס, שום קצוץ וטימין ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.
הכנת הרוטב
בסיר חם יש למזוג את היין האדום ולהביא למצב רתיחה (פלמבה), מוסיפים 2 שיני שום שלמות, ענף טימין, בלסמי וסוכר. לבשל על אש נמוכה עד לצמצום והיווצרות רוטב סמיך.
הרכבת המנה:
להניח את הבטטה במרכז הצלחת, את הצלעות להניח על הבטטה בצורה אלכסונית, לפזר את זרעי הרימון על הצלחת, לזלף יין אדום ולקשט בשערות הבטטה וענף הטימין.
המתכון באדיבות מסעדת calma, חוף לידו, אשדוד. טל' 08-8667241.