aviroccahמתכון דגים מיוחד לראש השנה: פילה לוקוס עטוף בעלי מנגולד, סלט ארטישוק חם ומליטה בקמח מתובל של שף מסעדת ''סופרה'', רני אלבז

כלים

מצרכים ל-4 מנות:

4 נתחים של פילה לוקוס כ-180-200 גר'

2 חבילות של עלי מנגולד ללא גבעולים

1 ק"ג תחתיות ארטישוק

1 כף לימון כבוש

1 כף טימין ללא גבעול

15 פרוסות דקיקות של סלק אדום

4 דגי מליטות

8 שיני שום

1 בצל בינוני

1 חבילה עירית

2 פלפלי צ'ילי אדום

1/2 כוס יין לבן

1 כוס ציר ירקות

10 עלים של זעפרן מושרים בציר ירקות חם

תבלינים: מלח, פלפל, פילדלפיה

אופן ההכנה : סלט ארטישוק חם

מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את שיני השום הפרוסות, לאחר מכן מוסיפים את הארטישוקים חתוכים לארבע. מוסיפים את היין הלבן, כוס של ציר ירקות, הטימין והלימון הכבוש. מבשלים כ-40 דקות או עד שהארטישוקים מבושלים.

אופן ההכנה:פילה לוקוס ומנגולד

מביאים מים לרתיחה, חולטים את עלי המנגולד ל-40 שניות ומוציאים למי קרח, בנפרד מורחים את הדגים בשמן זית, מלח, פלפל וסוגרים על מחבת פסים. מוציאים ועוטפים את הדגים בעלי המנגולד ומכניסים לתנור ל-10 דקות עטוף בנייר כסף. מטבלים קמח לבן במלח פלפל ופילדלפיה או/פפריקה מתוקה. מקמחים את המליטות ומנערים מעט. מכניסים לטיגון עמוק ומוציאים לנייר סופג.

אופן ההגשה:

בצלחת הגשה מניחים בעיגול את פרוסות הסלק. מעל מניחים את סלט הארטישוק ומעל את הדג עם פרוסת לימון. מהצד מניחים את המליטה המטוגנת. אפשר לקשט עם ממרח לימונים כבושים.

המתכון באדיבות מסעדת סופרה, רחוב האורגים 9, אשדוד. טל' 08-8539539.