כלים

בראש השנה מומלץ לאפות עוגת תפוחים, המותאמת לסממני החג, תפוח ודבש, ולהגישה בשולחן החגיגי להנאת  המסובים. שף נדב בוסקילה ממסעדת החוף, CALMA באשדוד, חושף את המתכון הפרטי שלו לעוגת תפוחים טעימה במיוחד וקלה להכנה

4 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות

1.5 כוסות קמח תופח

1/4 כוס ליקר תפוזים

1.5 כוסות שמן

1.5 כוסות סוכר

2 כפיות קינמון

100 גר' צימוקים בהירים

150 גר' אגוזי מלך

4 ביצים

אופן ההכנה:

מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות. מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת (עגולה 28) ואופים במשך כשעה. כשהעוגה מוכנה ועדיין חמה יש לפזר מעט סוכר חום וקינמון.

המתכון באדיבות מסעדת calma, חוף לידו, אשדוד. טל' 08-8667241.