filoflaמתכון חגיגי לראש השנה ממסעדת בית השלום במטולה: פרחי פילו ממולאים בבטטה אפויה וגבינת רוקפור, מעוטרים ברוטב רימונים ודבש. המתכון הוא ל- 15 מנות

כלים

החומרים:

3 בטטות בינוניות

200 גר' גבינת רוקפור

חבילת עלי פילו (250 גר')

2 כפות דבש

2 רימונים

שמן זית

מלח, פלפל

עלי רוזמרין

מיץ מ- 1/2 לימון טרי

2 עלי בצל ירוק

אופן ההכנה:

חותכים את הבטטות לעיגולים, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית עלי רוזמרין, אופים בתנור בחום גבוה 200 מעלות עד ריכוך, מוציאים מהתנור ומקררים, פורסים את עלי הפילו, מורחים בשמן זית, חותכים לריבועים מניחים כמה עיגולי בטטות ומעליהם קובית רוקפור, מקפלים לצורת פרח ומניחים על נייר אפיה משומן, אופים עד השחמה ב- 150 מעלות כ- 10 דק'.

אופן הכנת הרוטב:

סוחטים את גרעיני הרימון, מוסיפים את הדבש, את מיץ הלימון עד איזון בין המתיקות והחמיצות, שופכים על פרחי הפילו, בהגשה מעטרים מסביב עם גרעיני רימונים וקצת בצל ירוק חתוך.

עדכונים אחרונים