את חג השבועות אפשר לכנות כיום גם חג החלב הלבן, בגלל אכילת החלב ומוצריו, וכמובן פירות וירקות. לקראת החג, פרופ' יהודה שיינפלד ופרופ' ראובן צימליכמן, מהמכון לאיכות ברפואה, של ההסתדרות הרפואית בישראל, עושים לנו סדר בהשפעות של החלב ומוצריו על הבריאות

קרא עוד...

בת חן כהן, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה  במרכז הרפואי בני ציון דיאטנית קלינית B.Sc  צילום מורן לבבי

"גישה חיובית הינה הגורם העיקרי להמשך הדרך בצורה יעילה. חשוב להילחם ולנצח, לשתף, להרגיש שאנו לא לבד, לקבל תמיכה, לשאוב כוח ולהמשיך. האופציה האחרת היא לאכול כדי להתנחם, אך נסו בכל הכוחות, למרות הקושי הכרוך בכך- להתגבר על הרצון לברוח. חשוב לזכור שביחד זה הרבה יותר קל, אומרת מ"מ מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי בני ציון דיאטנית קלינית B.Sc בת חן כהן

קרא עוד...

ד''ר אסתר מנחם. צילום עצמי

רכזת נטורופתיה ברשת מרפאות כללית רפואה משלימה ד"ר אסתר מנחם, ממליצה להתמקד בחג פסח הבא עלינו לטובה על תזונה נכונה. לדבריה, "אל תגיעו רעבים לארוחת הסדר, כך תאכלו מכל הבא ליד..."

קרא עוד...

מצה אחת שווה ל-4-3 פרוסות לחם

כיצד נתמודד עם הארוחות הגדולות בחג הפסח בלי להעלות במשקל וללא תופעות לא נעימות במערכת העיכול? ישראל חלד, רוקח בכיר מרשת בתי המרקחת "ש.ר.מ פארם" נותן לנו 6 עצות חשובות לפסח בריא ולא משמין

קרא עוד...