מ"מ מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי בני ציון דיאטנית קלינית B.Sc בת חן כהן מציינת כי חשוב לבדוק את מאפייני ההתנהלות היומית ולאמץ שיטות חדשות:
· לאכול בישיבה
· למדוד כמויות, בעיקר כשמדובר בשמן, מיונז ומוצרים מתחליפי השומן.
· לוותר על נישנושים ולהמתין לארוחה המסודרת הבאה (בעוד שעה וחצי גג...)
· להימנע מלאכול מחוץ לפינת האוכל
· חשוב מכל: לצרוך ירקות ופירות ולהקפיד על איזון ושילוב נכון של מוצרים מקבוצות מזון שונות, בכדי לספק לגוף את מגוון הטעמים, הוויטמינים, המינרלים וחומצות אמינו, הדרושים לבריאות טובה
תפריט בהילוך מהיר...
· ארוחת בוקר: מעדן דיאט+ 1/2 כוס ברנפלקס + שתייה חמה
· ארוחת ביניים: תפוח
· ארוחת צהריים: 2 שניצל תירס לייט/ חזה עוף- 100 גרם+ סלט ירקות+ ירקות מבושלים
· ארוחת ביניים: 2 פרוסות לחם קל + 1 כף גבינה+ כפית ריבה+ פרי
· ארוחת ערב: 2 פרוסות לחם קל+ 1 ביצה קשה+ 1 משולש מון בלאן או רבע אבוקדו או כף טחינה גולמית+ סלט ירקות
· ארוחת לילה: מעדן ביו+ בננה או כוס תותים+ 7 שקדים
במשך היום: 12 כוסות מים וחצי כוס חלב לקפה