לקראת ארוחות החג המשפחתיות והעמוסות בכל טוב, עם מיטב המאכלים, מ"מ מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי בני ציון, דיאטנית קלינית B.Sc בת חן כהן, אומרת, "הדרך להצליח היא להקפיד על שש ארוחות מסודרות ביום!"

כלים
בת חן כהן, מ"מ היחידה לתזונה ודיאטה  במרכז הרפואי בני ציון דיאטנית קלינית B.Sc  צילום מורן לבבי
בת חן כהן, מ"מ היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי בני ציון דיאטנית קלינית B.Sc צילום מורן לבבי

מספר עצות שימושיות- טכניקות, שיש ביכולתן לסייע להתמודד בחגים וחופשים:

· להקפיד על שש ארוחות ביום

· לכבד את זמני הארוחות

· לשים לב לכמות ולגודל המנות

· לצרוך את המנה המותרת באחת מארוחות החג

· לזכור שמנה מותרת אינה ארוחה מיותרת.

· לנצל את ימי החג לטיולים, צעדות ופעילויות שאינן קשורות לאוכל.

· להקפיד להגיע למפגש השבועי אצל הדיאטנית

מתכון קליל וחגיגי- לזניה ירקות קלויים (1 מנה = 315 קלוריות)

חומרים ל-6 מנות בתבנית 20/30

· חצי קופסא עלי לזניה

· 1 חציל פרוס דק לאורכו

· 1 כף שמן זית

· 1 כפית אורגנו יבש

· 2 פלפלי אדומים

· 250 גר' גבינת טוב טעם

· 1/3 כף פטרוזיליה קצוצה

· 1 צנצנת רוטב מוכן לפסטה

· מלח ופלפל שחור.

אופן הכנה:

לחמם את התנור ל-200 מעלות. "להבריש" את החצילים בשמן זית, לפזר אורגנו ולהכניס לתנור. לקלות את הפלפלים בתנור ולהכניס לשקית. כאשר הפלפלים מתקררים לקלוף ולחתוך לאורך ולערבב את הגבינה עם הפטרוזיליה והתבלינים.

להרכבת הלזניה:

להניח בתבנית כף רוטב עגבניות ומעליו שכבת עלי לזניה, שכבת פלפלים, שכבת גבינה. מעל עוד שכבד עלי לזניה, שכבת חצילים, ויתר הגבינה. לכסות בעלי לזניה ומעל לשפוך את רוטב העגבניות. לאפות בתנור כחצי שעה. להניח כרבע שעה להצטנן לפני ההגשה. לארוחת ערב ניתן לאכול עם סלט ירקות.