סלט טונה ותירס - מתכון ראשון מתוך פרוייקט מיוחד של מתכונים לסלטים: "סלטים לעל האש", המלצות על סלטים בריאים ומזינים לפיקניק ולמנגל משירה נחושתן, דיאטנית קלינית במרכז הרפואי זיו

קרא עוד...

תבשיל זיתים מרוקאי נפלא וקל להכנה, רק לערבב את כל המצרכים בסיר ולבשל. המתכון באדיבות שולה המבשלת. הזיתים בתבשיל הם זיתים ירוקים ללא חרצנים, יש להשרות את הזיתים למשך לילה שלם, לאחר מכן לסנן, לבשל במים רותחים כ - 5 דקות, שוב לסנן ושוב לבשל 5 דקות במים רותחים וזאת על מנת להוריד את המרירות שבזיתים. לסנן בסיום הבישול

קרא עוד...

החורף שהתייצב השבוע במלוא תפארתו שולח את כולנו לחפש מנות חורפיות לבילוי ביתי חמים. היישר מהצפון הקפוא ממליץ השף אריק ג'ינו, ממלון כפר גלעדי שבאצבע הגליל, על מתכון להכנת תבשיל קציצות טלה, בעלי מנגולד, גרגירי חומוס,  וארטישוק ירושלמי

קרא עוד...

אסאדו ציר בקר ויין אדום בליווי סלט ירקות שורש - מתכון מומלץ מתוך תחרות שף העמק הראשונה, שנערכה במסגרת פסטיבל "טעמים בעמקים" השמיני הנערך השנה חודש שלם. המתכון של תושב טבעון, אסף שיטרית, זכה במקום הראשון עם מנה יפייפיה וטעימה של נתחי אסדו בליווי סלט ירקות שורש שהוגשה בכלי קרמיקה מוארך ויפייפה

קרא עוד...

ארטישוק בלימון עם פול ירוק: מתכון מיוחד מתוך תחרות שף העמק הראשונה, נערכה במסגרת פסטיבל "טעמים בעמקים" השמיני הנערך השנה חודש שלם. במקום השני זכה אקיל אולוקיה, תושב טבעון, שהכין מנה של לבבות ארטישוק טריים בלימון עם פול אקיל סיפר שנסע במיוחד לשוק תלפיות בבוקר התחרות לקנות ארטישוקים טריים

קרא עוד...

המבורגר לייט - המבורגר בריאותי מבשר בקר רזה ובורגול עם זרעי כוסברה, בלי לוותר על כלום - חוץ מהקלוריות. מתכון מומלץ של שף קלאודיו פלסיאר, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של בית הספר לבישול תדמור

קרא עוד...