מעדן מחמם וארומטי ליום חורף קר - מתכון למרק פטריות מומלץ

כלים
מרק פטריות חלבי
מרק פטריות חלבי

מצרכים:

1 יח' לקט פטריות למרק של חוות תקוע

מלח ופלפל לפי הטעם

25 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות

2 שיני שום כתושות

1 בצל קצוץ או 6 בצלצלי שאלוט, פרוסים

50 גרם חמאה או 4 כפות שמן זית

4 כפות קמח

10 כוסות מים רותחים

3 כפות אבקת מרק בטעם עוף (או 2 כפיות רוטב סויה וכפית אחת יין אדום)

1/2 1 כוסות חלב/ מיכל שמנת מתוקה

הכנה:

מטגנים את השום, את הבצל ואת הסלרי בחמאה או בשמן זית, על אש בינונית למשך 6-8 דקות.

מוסיפים את הפטריות (אחרי השרייה) ומקפיצים במשך 2 דקות. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב במשך עוד 2 דקות.

מוסיפים את המים הרותחים, את אבקת המרק (או רוטב סויה + יין אדום), מלח ופלפל ומבשלים למשך 30 דקות על אש קטנה.

מוסיפים את החלב, ואם רוצים להעשיר יותר אז מוסיפים שמנת מתוקה בלי להרתיח.

מגישים חם ושיהיה בתאבון.