מעדן מחמם וארומטי ליום חורף קר - מתכון למרק פטריות מומלץ

כלים
מרק פטריות חלבי
מרק פטריות חלבי

מצרכים:

1 יח' לקט פטריות למרק של חוות תקוע

מלח ופלפל לפי הטעם

25 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות

2 שיני שום כתושות

1 בצל קצוץ או 6 בצלצלי שאלוט, פרוסים

50 גרם חמאה או 4 כפות שמן זית

4 כפות קמח

10 כוסות מים רותחים

3 כפות אבקת מרק בטעם עוף (או 2 כפיות רוטב סויה וכפית אחת יין אדום)

1/2 1 כוסות חלב/ מיכל שמנת מתוקה

הכנה:

מטגנים את השום, את הבצל ואת הסלרי בחמאה או בשמן זית, על אש בינונית למשך 6-8 דקות.

מוסיפים את הפטריות (אחרי השרייה) ומקפיצים במשך 2 דקות. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב במשך עוד 2 דקות.

מוסיפים את המים הרותחים, את אבקת המרק (או רוטב סויה + יין אדום), מלח ופלפל ומבשלים למשך 30 דקות על אש קטנה.

מוסיפים את החלב, ואם רוצים להעשיר יותר אז מוסיפים שמנת מתוקה בלי להרתיח.

מגישים חם ושיהיה בתאבון.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS