הצעה למתכון טעים ומזין של אלינור רחמים מ"חוות תקוע": תבשיל אורז, עדשים אדומות ושורש כורכום טרי

כלים
אורז עם עדשים כתומות
אורז עם עדשים כתומות

מצרכים:

2 כוסות אורז בסמטי שטוף

3 כוסות מים רותחים

1 בצל גדול, קצוץ לקוביות

5 שיני שום קצוצות

5 כפות שמן זית

כוס עדשים אדומות

כפית שורש כורכום מגורד

חצי כפית כמון

כפית מלח

קצת פלפל שחור

בצק ירוק וכוסברה קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:

1. בסיר (על להבה בינונית) מזלפים שמן ומטגנים קלות את הבצל והשום.

2. מוסיפים את העדשים והאורז, מערבבים ומטגנים 3-4 דקות.

3. מוסיפים מים רותחים ותבלינים ומבשלים תוך בעבוע קל עד שהמים מגיעים לפני השטח של האורז.

4. מעבירים ללהבה קטנה ונמוכה, וממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שכל הנוזלים נספגים, כ- 20 דקות.

5. מכבים את הלהבה ומשאירים כ- 10 דקות נוספות עם מכסה סגור.

6. פותחים, מערבבים, זורים טבעות בצל וכוסברה ומגישים.

טיפ: מומלץ להניח מתחת למכסה הסיר נייר אפייה (לאיטום האדים המסייעים לבישול).