בחג החנוכה אנו נוהגים לטגן לביבות וסופגניות, אבל אפשר לבחור גם באופציה הבריאה יותר ולהכין לביבות אפויות בתנור. חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לחג החנוכה מתכון נהדר להכנת לביבות טעימות מעדשים שחורות אורגניות, באפייה בתנור

כלים

 העדשים השחורות, המכונות גם "עדשי קוויאר בלוגה" הן עדשים כהות ומבריקות וטעמן עדין ומיוחד. העדשים השחורות עשירות בחלבון, ברזל ומינרלים נוספים, וסיבים תזונתיים. העדשים השחורות של "תבואות" הן אורגניות, אשר גודלו ללא חומרי הדברה ודשנים כימיים וללא הנדסה גנטית. מחיר: לצרכן: 17.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם. כשר למהדרין בד"צ בעל"ז. להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

 המצרכים:

2 כוסות עדשים שחורות אורגניות של "תבואות", מושרות במים

2 סלסילות פטריות שמפיניון

1 בצל מגורד

מעט שמן זית

1 תפוח אדמה מגורד

חצי זר פטרוזליה

כוס אגוזים טחונים 1

ביצה

מעט קמח לפי הצורך

מלח ופלפל לפי הטעם

רבע כפית כורכום

 אופן ההכנה (בתנור):

 1.מחממים תנור ל-200 מעלות.

מבשלים את העדשים עד לריכוך. 2

 טוחנים את כל המרכיבים (פרט לביצה ולקמח) במעבד מזון. 3.

מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הביצה, מתבלים במלח, פלפל וכורכום. 4.

מוסיפים קמח עד שהתערובת מרגישה יבשה ויציבה. 5.

6. בעזרת ידיים משומנות בשמן זית יוצרים לביבות ומסדרים על מגש תנור עם נייר אפייה (או מטגנים בשמן חצי עמוק).

בתיאבון!