הצעה למתכון טעים ומזין של אלינור רחמים מ"חוות תקוע": תבשיל אורז, עדשים אדומות ושורש כורכום טרי

כלים
אורז עם עדשים כתומות
אורז עם עדשים כתומות

מצרכים:

2 כוסות אורז בסמטי שטוף

3 כוסות מים רותחים

1 בצל גדול, קצוץ לקוביות

5 שיני שום קצוצות

5 כפות שמן זית

כוס עדשים אדומות

כפית שורש כורכום מגורד

חצי כפית כמון

כפית מלח

קצת פלפל שחור

בצק ירוק וכוסברה קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:

1. בסיר (על להבה בינונית) מזלפים שמן ומטגנים קלות את הבצל והשום.

2. מוסיפים את העדשים והאורז, מערבבים ומטגנים 3-4 דקות.

3. מוסיפים מים רותחים ותבלינים ומבשלים תוך בעבוע קל עד שהמים מגיעים לפני השטח של האורז.

4. מעבירים ללהבה קטנה ונמוכה, וממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שכל הנוזלים נספגים, כ- 20 דקות.

5. מכבים את הלהבה ומשאירים כ- 10 דקות נוספות עם מכסה סגור.

6. פותחים, מערבבים, זורים טבעות בצל וכוסברה ומגישים.

טיפ: מומלץ להניח מתחת למכסה הסיר נייר אפייה (לאיטום האדים המסייעים לבישול).

עדכונים אחרונים

פבר 28, 2024

נגד הזרם

מתכונים
אוק 31, 2023

אופים באהבה

מתכונים
סלמון כשר
אוק 26, 2023

האם דגים צריכים שחיטה?

מתכונים