אם חשבתם שצימוק הוא ממתק טבעי, אז כדי שתדעו: יכול להיות שהוא מכיל תוספים מסוכנים לבריאות, ערכו הקלורי הוא פי שמונה מהעינב הטרי, אך מחקרים מראים שמומלץ לשלב אותו בתזונה כדי למנוע טרשת עורקים. דנה ויינר ודר' גילה רוזן מהמחלקה לתזונה קלינית ברמב"ם עושות קצת סדר בתפריט ט"ו בשבט

קרא עוד...

נושא עודף המשקל, הדיאטה והתזונה הנכונה הינם נושאים פופולאריים ביותר כיום. בכל כלי תקשורת, בכל שיחת חולין ובוודאי בכל ארוחה חברתית עולה הנושא. לכולנו עניין בנושא ללא קשר למין, גיל או משקל גוף. יחד עם זאת, רבים מאתנו נאבקים בעודף המשקל שנים רבות, בדרכים שונות ומגוונות, בתקווה שהדיאטה הזו תהיה האחרונה. אך, ככל שמנסים יותר, מבינים כי זו אינה משימה פשוטה. לא לאבד תקווה, השנה-2012 נמצא את הדרך לאתגר את המשקל ולהשיג את הגזרה הרצויה

קרא עוד...

לאחרונה הוגש לחוו"ד של משרדי ממשלה תזכיר חוק חינוך לתזונה נכונה ופיקוח על איכות המזון במוסדות החינוך, התשע"ב-2011, שמטרתו להסדיר תקנות וכללים לתזונה בריאה ואורח חיים נכון יותר בבתי הספר. חני לידור, יו"ר הסתדרות המורים מרחב חיפה: "מחובתה של מערכת החינוך להתערב ולפעול לשיפור הבריאות ואורח החיים של התלמידים."

קרא עוד...

במחקר ישראלי-גרמני חדש, זיהו החוקרים קבוצת סמני דם הממשיכים להשתפר בעקבות שינוי תזונתי ממושך - גם לאחר התייצבות או אף חזרה חלקית של המשקל. צוות המחקר המשותף, בראשות פרופ' איריס שי ופרופ' אסף רודיך מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב וכן חוקרים מהקריה למחקר גרעיני בדימונה ומאוניברסיטת לייפציג שבגרמניה, זיהה שני דפוסים של סמני דם (ביו-מרקרים) מסורתיים ו"חדשניים" לניבוי תחלואה המשתנים באופן שונה ביחס לשינוי המשקל. ממצאי המחקר פורסמו לאחרונה בעיתון האגודה האמריקאית לסוכרת, Diabetes Care

קרא עוד...

בשנים האחרונות הסופגניות מקדימות את זמנן. שבועות לפני החג עצמו ריחות הסופגניות כבר ממלאות את האוויר. כל שנה מנסים להמציא מחדש את הגלגל, כל שנה יוצאת איזו סופגנייה חדשה. איפה הזמנים שסופגנייה הייתה סופגנייה בלי כל תוספות הלוואי? הדבר היחידי שהיה חשוב זו כמות הריבה

קרא עוד...