בחג השבועות נוהגים לאכול שלל מאכלי חלב החל מגבינות שונות ומגוונות וכלה במיני מאפים, עוגות וקינוחים. לחלב ומוצריו תרומה רבה לגופנו ובריאותנו - תכולת הסידן הגבוהה בחלב חיונית בכל גיל, החל מגדילה תקינה בילדים ועד למניעת אוסטיאפרוזיס במבוגרים. מחקרים מראים כי סידן ממוצרי חלב עוזר לירידה במשקל, מסייע לשמירה על לחץ דם תקין, מונע התפתחות של אבנים בכליות ועוזר בשמירה על הלב

קרא עוד...

ב – 31 במאי מציין ארגון הבריאות העולמי "יום ללא עישון". מטרתו של יום זה היא להעלות לסדר היום העולמי את ההשלכות של תופעת העישון ולהגביר את המודעות למניעת תמותה ותחלואה ממחלות הנגרמות בעקבות עישון טבק

קרא עוד...

חמישה אחוזים מהאוכלוסייה בישראל סובלים מרמות שונות של אלרגיה לחלבוני החלב וקרוב ל-70% ממנה לוקים באי סבילות ללקטוז (סוכר החלב) ברמה כזו או אחרת. בשני המקרים נאלצים להיזהר מאכילת מוצרי חלב, ובדרך כלל זקוקים לתחליפים ולהשלמת הסידן באמצעות נטילת ויטמינים ותוספי תזונה

קרא עוד...

ל"ג בעומר כבר כאן, ועימו תפוח האדמה הצלוי, עם שמנת, חמאה או סתם מלח. לפני שנצפה את תפוח האדמה בנייר כסף ונשליך למדורה, לפניכם מספר עובדות וטיפים אודות המאכל הרשמי של ל"ג בעומר

קרא עוד...

פסח בפתח ועימו ארוחת ליל הסדר הגדושה במאכלים ומטעמים, ובקלוריות רבות. מחלקת תזונה, סדנאות ואפייה של 'אברהמסון' מציגה מספר טיפים שיסייעו לעבור את ארוחת חג ללא סוכר וגלוטן, כך שנוכל ליהנות מהארוחה ובו בזמן לשמור על אורח חיים בריא

קרא עוד...

לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? מחקר חדש בביה"ח 'וולפסון' מצא - דיאטה עשירת פחמימות מסייעת לרדת במשקל. תשכחו את מה שידעתם עד היום. פרופ' דניאלה יעקובוביץ’, חוקרת בינלאומית, רופאה בכירה במרפאת הסוכרת ב'וולפסון': "אכלו עוגת שוקולד בבוקר - ותשמרו על משקל נמוך לאורך זמן"

קרא עוד...