osobukuהשף איציק אביר, ממעדניית טעמי הבית שער העמקים, מציע מתכון מושקע ומומלץ, עבור הבשלנים שמעוניינים לבחור את המנה העיקרית המושלמת לארוחות חג ובכלל, ולהוסיף טעמים וניחוחות לסוכה

כלים

מרכיבים:

  • 6 יחידות (בגובה 5 ס"מ) אוסובוקו טלה
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 1 שורש סלרי, מקולף וחתוך לקוביות
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 ק"ג עגבניות, קלופות וקצוצות דק
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כף דבש
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 4 גבעולי טימין
  • 1 כפית גרגרי פלפל אנגלי
  • לעיטור: 4 כפות פטרוזליה קצוצה קד

תהליך ההכנה:

  1. מקמחים את נתחי הבשר ומנערים מהקמח העודף. מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנם את נתחי הבשר עד השחמה. יש להניח את הבשר בכלי נפרד לאחר הטיגון.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל, השום, הסלרי והגזר ומטגנים 10 דקות.
  3. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים עגבניות, יין ודבש, מתבלים במלח, פלפל, טימין ופלפל אנגלי ומחממים בינתיים תנור לחום גבוה (200 מעלות).
  4. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. לאחר רתיחה מעבירים את הסיר המכוסה לתנור ואופים כשעה וחצי.
  5. אופים כ-20 דקות נוספות ללא מכסה, עד להשחמה.
  6. יוגש חם בעיטור פטרוזליה קצוצה. מומלץ להגיש לצד לחם טרי ויין לבן צונן.