בימים אלו הגיע למרכולים פילה פורל טרי באריזה שומרת טריות של 'דגת הארץ'. מדובר בפילה פורל ישראלי טרי ורענן, שגדל בחוות "דגי הדן" המגיע נקי ומפולט - ללא אדרה ועצמות - ומוכן לבישול, אפיה או טיגון, בקלות ובמהירות. השף בני סיידא ממליץ על מתכון מיוחד לפילה פורל, בשמנת, עירית ושקדים
השף איציק אביר, ממעדניית טעמי הבית שער העמקים, מציע מתכון מושקע ומומלץ, עבור הבשלנים שמעוניינים לבחור את המנה העיקרית המושלמת לארוחות חג ובכלל, ולהוסיף טעמים וניחוחות לסוכה
מתכון: עוף מבושל באורז ופירות יבשים. מתכון מיוחד של שף מסעדת Calma, נדב בוסקילה
מתכון למנה עיקרית לראש השנה: צלעות-טלה ברוטב יין אדום וזרעי רימון, של שף מסעדת Calma, נדב בוסקילה
בראש השנה מומלץ לאפות עוגת תפוחים, המותאמת לסממני החג, תפוח ודבש, ולהגישה בשולחן החגיגי להנאת המסובים. שף נדב בוסקילה ממסעדת החוף, CALMA באשדוד, חושף את המתכון הפרטי שלו לעוגת תפוחים טעימה במיוחד וקלה להכנה
מתכון לראש השנה: סביצ'ה דג ים בעלי אנדיב, זיתי קלמנטה, צ'ילי וכוסברה. מתכון דגים מיוחד של שף מסעדת ''סופרה'', רני אלבז
מתכון דגים מיוחד לראש השנה: פילה לוקוס עטוף בעלי מנגולד, סלט ארטישוק חם ומליטה בקמח מתובל של שף מסעדת ''סופרה'', רני אלבז
צלעות טלה צלויות על תבשיל מרוקאי של זיתים ואריסה וסלט חי של ריג'לה- מתכון של השפיות משי גולדמן ממסעדת ג'וז ולוז ואוסנת הופמן. המתכון הייחודי נוצר במסגרת ארוחת שף שנערכה במסגרת פסטיבל גורמה ויין במצפה הימים, לציון ראשית עונת בציר ענבי היין. בארוחה בישלו השפיות: משי גולדמן, אסנת הופמן והקונדיטורית מיכל מילרד
פילה של דג מוסר על ארטישוק ירושלמי מקורמל ורוטב מרוכז של פלפלים מתוקים - מתכון של השפיות משי גולדמן ממסעדת ג'וז ולוז ואוסנת הופמן. המתכון הייחודי נוצר במסגרת ארוחת שף שנערכה במסגרת פסטיבל גורמה ויין במצפה הימים, לציון ראשית עונת בציר ענבי היין. בארוחה בישלו השפיות: משי גולדמן, אסנת הופמן והקונדיטורית מיכל מילרד
מתכון חגיגי לראש השנה ממסעדת בית השלום במטולה: פרחי פילו ממולאים בבטטה אפויה וגבינת רוקפור, מעוטרים ברוטב רימונים ודבש. המתכון הוא ל- 15 מנות