המתאבנים של צחי מוגשים בשלוש גרסאות:
1. האופציה הבשרית: מתאבן בשרי וחגיגי המהווה יריית פתיחה לארוחת חג מושלמת.
חומרים ל-4 מנות:
10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.
חומרים למילוי
1 ק"ג בשר טלה
80 גרם פטרוזיליה
2\1 כפית פפריקה גרוסה
2\1 כפית מלח
2\1 כוס בצל חי
אופן ההכנה – בקלי קלות
לוקחים 2-3 תמרים לכל אורח, בממוצע. חורצים בצד. מרחיקים את הגלעין וממלאים באחת המליות, ממלאים בנדיבות. מסדרים על נייר אפיה בתבנית, כשהפתח כלפי מעלה. אופים 9 דקות בחום גבוה, לפחות 180 מעלות. מצננים שלוש דקות ומגישים.
2. האופציה החלבית המלוחה - מתאבן חלבי ומלוח, תקרובת מעולה לאירוח חגיגי.
חומרים ל-4 מנות
10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.
למילוי
גבינת שמנת. מומלץ בחום – גבינת שמנת המצופה בצל של 'ניצן' (כשרות: חת"ס)
3. מעמולים, לא מה שחשבתם - הגרסא המתוקה. יכול לשמש כמתאבן וקינוח באותה העת.
חומרים ל-4 מנות
10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.
למילוי
קוצצים דק שקדים ואגוזים בכמויות שוות, מוסיפים מעט דבש או סילאן תמרים.