הורים אשר חולקים משמורת משותפת על ילדיהם הקטינים יישאו במזונותיהם באופן שוויוני
מאמרים - משפט
עו"ד מזונות ערן דוידוב
כל אישה שיש לה ילדים ומקבלת דמי מזונות, מבינה את המשמעות שלהם ועד כמה הם אויר לנשימה עבורה. דמי מזונות מיועדים לחינוך, גידול וכלכלה של הילדים בשביל למלא את הצרכים שלהם, והם משכורת לכל דבר עבור האישה. נשים רבות מאלו שלא מקבלות בזמן את דמי המזונות שלהן נאלצות לקחת הלוואות או להיעזר בבני משפחה לשם כך, מה שהולך והופך לקשה מיום ליום
איך ניתן למנוע מקרי תקיפת בן זוג
אנו שומעים מדי פעם בחדשות על מקרי אלימות בין בני זוג ועל תקיפות. למרבה הצער, קיימים מקרים לא מעטים שלמקרי תקיפת בני זוג את אלה שאמורים להיות היקרים להם ביותר. כתוצאה מכך, נשים בישראל חיות בפחד ונאלצות לא פעם לפנות לגורמי הרווחה או למקלט לנשים מוכות
כיצד עורך דין נזקי גוף יעזור לכם לקבל פיצוי וסיוע בטיפולים
להתמודד עם נזקי גוף זה משהו שיכול להיות מתסכל למדי, ולצד זאת עליכם לזכור שאם אתם רוצים לקבל את הפיצויים שמגיעים לכם, אז פנייה אל עורך דין שמתמחה בנזקי גוף זה משהו שעשוי להקל עליכם ולהפוך את הכל להרבה יותר פשוט עבורכם. פשוט תוודאו שאתם פונים אל עורך הדין הנכון, ותוכלו לראות שהכל הופך להרבה יותר קל עבורכם.
משמורת, הורות משותפת ומה שביניהם - עו"ד שירה קופמן
הרוח הנושבת מעיפה מעולמנו את המושג "משמורת", אגב מילה שאפילו לרגע לא הייתה מוזכרת בחוק, אולם במהלך השנים לכל ברור כי הילדים יהיו במשמורת האם ואילו האב יקיים "הסדרי ראיה" עם הילדים. אז מה קורה היום בבתי המשפט? את המושג משמורת החליף המושג הורות משותפת ואילו הסדרי הראיה הפכו מזמן לזמני שהות.
טעויות קטנות של מעסיקים שיכולות לעלות אח"כ ביוקר
בעל עסק, מעסיק – אל תגיד לא ידעתי - טעויות קטנות אבל קריטיות שכדאי לבעלי עסקים להימנע מהן. לעיתים אנו שקועים בשגרת ניהול עסקינו מבלי לתת את הדעת לסכנות משפטיות הטמונות בחייו הדינאמיים של העסק. במאמר זה אסקור מעט מן הסיכונים הנפוצים אותם נוטלים בעלי עסקים מדי יום ואשר בגינם נאלצים לפנות אלינו עורכי הדין בניסיון להיחלץ מתסבוכות משפטיות אליהם נקלעו ואשר במעט מחשבה תחילה ניתן היה להימנע מהן. כ"כלל אצבע" יש להעדיף ייעוץ משפטי מקדים אשר ימנע מלהיכנס למצבים שמהם מתקשים להיחלץ. לאור ה"ספורט הלאומי" החדש, בתביעות עובדים כנגד מעסיקים (אשר אינם מודעים בחלק ניכר מהמקרים לחובותיהם) הנאלצים לשאת בפיצויים ותשלומים בלתי מתוכננים והמשנים את תזרים העסק עד כדי זעזוע של ממש, יתמקד מאמר זה בסיכונים הנובעים מתחום דיני העבודה. כמו כן, הפרקטיקה מלמדת כי עם זכיית עובד בתביעה כנגד מעסיקו, צצות להן תביעות נוספות כנגד אותו מעסיק של עובדים המבקשים לנסות ולממש אף הם את זכויותיהם, כך שהסיכון של המעביד שנתבע על ידי עובד, גדל כפי מכפלת המועסקים.
בעל עסק - אל תעשה את הטעות הזאת!
בעל עסק- אל תעשה את הטעות הזאת - מאת עו"ד עדי ברקן-לב. מי לא מכיר את האמירה ולפיה מי שמפחד להיכשל גם אף פעם לא יצליח. זהו כלל בסיס לכל בעל עסק אבל ישנם כישלונות קטנים, טיפשיים שאפשר בקלות להימנע מהם אם מתנהלים נכון בעסק ונערכים מראש. ניקח מקרה לדוגמא: יעל היא מעצבת צעצועים לתינוקות והיא פותחת יחד עם החבר הכי טוב שלה, יוסי, חנות צעצועים קטנה. בחנות הם מוכרים גם צעצועים שיעל מעצבת וגם צעצועים אחרים שהם מייבאים מסין. אחרי חצי שנה העסק המשותף מתרחב לחנות גדולה יותר, מתחיל להעסיק עובדים נוספים בחנות, מוקמת חנות אינטרנט למכירה של צעצועים ודף עסקי בפייסבוק.