בפסק דין תקדימי שניתן לאחרונה, נקבע בבית המשפט המחוזי שגובה המזונות שישלמו ההורים לילדים, ייקבע לפי שיקולים עניינים של הכנסות כל אחד ההורים ועל פי זמני השהות של הילדים אצל כל אחד מההורים. בהלכה תקדימית חדשה שניתנה בימים האחרונים בבית המשפט המחוזי, מצמצם בית המשפט את הפער בין התפישה המשפטית למציאות החיים בישראל. עד כה היה נהוג לפסוק בתיקי גירושין על פי הדין העברי הקובע שהאב יחויב בתשלום המזונות
מאמרים - משפט
רפי גיל נבחר למהנדס מומחה מטעם שרביב בע"מ בתביעה שהוגשה ע"י נציגות הבית המשותף
רפי גיל מונה למהנדס מומחה מטעם הנתבעת חברת שרביב בע"מ, בתביעת שהגישה נגדה נציגות הבית המשותף ברחוב אלון 37 חיפה. המשפט התנהל בפני כב' השופט דר' מנחם רניאל, בבית המשפט המחוזי בחיפה. פסק הדין ניתן ביום 28.1.2015. ת"א 26999-06-11 נציגות הבית המשותף ואח' נ' שרביב בעמ. את דייר הבית המשותף ייצגו עו"ד אלי הכהן ועו"ד טל רבינוביץ ואת שרביט בע"מ ייצג עו"ד חיים גלזר.
מדוע חשוב לרשום נכסים? מאת עו"ד מירי כהן, מומחית למקרקעין
חוק המקרקעין קובע כי רק עסקת מקרקעין שנסתיימה ברישום הנכס נחשבת לעסקה מוגמרת. רישום הנכס בלשכת רישום המקרקעין מקנה הגנה על זכויותיו של רוכש הנכס. יודגש, כי רישום נכס בטאבו מהווה את השלב האחרון של עסקת המקרקעין ומשמעו כי בעל הנכס הוא הבעלים היחידים. עם זאת, כדאי לדעת כי במדינת ישראל יש מספר גופים אשר מנהלים את רישום הנכסים באופן שונה ויש להבדיל בין רישום קרקעות בשטחי הקו הירוק ומחוצה לו או רישום זכויות בקרקע לבין רישום דירות חדשות מקבלן ורישום דירות יד שנייה. ההתנהלות מול הגופים השונים (טאבו, רשות מקרקעי ישראל או חברה משכנת) אינה פשוטה, ויש להכיר לעומק את הליך רישום הנכסים לכן מומלץ לפנות לעזרת עורך דין מקרקעין מנוסה.
בעיות עיקריות ברישום נכסים מאת עו"ד מירי כהן, מומחית למקרקעין
כאשר עומדים לבצע עסקת נדל"ן, חשוב להוציא נסח טאבו עם התחלת המשא ומתן לרכישת הנכס, וחשוב להוציא נסח עדכני נוסף לפני מעמד החתימה על החוזה. באמצעות בדיקת נסח הטאבו ניתן לאמת את זהות בעלי הנכס, ולהימנע מרכישת נכסים בעייתיים, לרבות נכסים עליהם מופיעה הערת אזהרה, עיקול או שיעבוד. אי רישום הנכס חושף מחד את הבעלים המבקשים למכור את הנכס לסיכונים רבים וקושי במכירה, ומאידך רוכשים פוטנציאלים לחוסר וודאות ביחס לזהות הבעלים ולקושי בקבלת משכנתא לשם רכישת הנכס.
פינוי בינוי - דגשים משפטיים מאת עו"ד מירי כהן
עסקת פינוי בינוי מוגדרת בחוק כחוזה בין יזם לבין בעלי דירות בבניין המיועד לפינוי בינוי ועל פיו מתחייבים בעלי הדירות למכור את זכויותיהם בו, באופן חלקי או מלא, לצורך הריסת הבניין ובנייתו של בניין חדש במקומו בהתאם לתכנית מאושרת לפי חוק התכנון והבנייה. עסקת פינוי בינוי ידועה בשמה הנפוץ עסקת קומבינציה ובמסגרתה מפנים שכונת מגורים ישנה לטובת הקמת שכונה חדשה באותו המתחם. במסגרת העסקה מקבלים בעלי הדירות דירות חדשות ומרווחות יותר עם מפרט טכני עשיר בהשוואה לדירה הקיימת, גודל הדירה יקבע באמצעות ניהול מו"מ מול היזם.
המדריך לרכישת דירה מקבלן / מאמר מאת עו"ד מירי כהן
כשמדובר ברכישת דירה מקבלן, לרוב מדובר על רכישה " על הנייר" – הרוכשים מסתכנים, ומתחייבים לשלם כספים כשהדירה אינה קיימת, לא ידוע מה יהיה טיב הבניה, והאם יקבלו את הדירה במועד הקבוע בהסכם. כמו כן, הזכויות הקנייניות במקרקעין והאישורים וההיתרים לביצוע עבודות הבינוי לא תמיד קיימים. לפיכך, יש לנקוט במשנה זהירות, בכדי שלא לעמוד בפני שוקת שבורה.
טיפים חשובים ברכישת דירה / עו"ד מירי כהן, מומחית למקרקעין ונדל"ן
רכישת דירה הינה צעד משמעותי של הנכס היקר והחשוב ביותר בחיינו. תהליך הרכישה מורכב, וכרוך בבדיקות ובהתלבטויות רבות. עו"ד מירי כהן, מומחית למקרקעין ונדל"ן מציעה מספר כללי אצבע, שיאפשרו לכם לעבור את התהליך בשלום, ובכך להימנע ככל הניתן ממוקשים.