הבליני של מסעדת פטרה (צילום: אבי רוקח)

המוסד הקולינארי המוביל בתחום האוכל הגיאורגי בישראל, מסעדת פטרה, אשר בבעלות המסעדנים רפי בן משה וסימו בן חובל, מציעה לכבוד החג הלבן שניים משלל המתכונים המסורתיים מתוך הספר הסודי.

קרא עוד...

מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול. צילום: מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול

מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול - מתכון מיוחד מאת ענת לבל מתוך חוברת המתכונים לחג השבועות המצורפים למארזי הפטריות של חוות תקוע. פטריות שינוקי מתאפיינות בטעם מתקתק ועדין המשתלב נהדר במגוון רחב של תבשילים. לפטרייה רגל ארוכה השומרת על מרקם נגיס גם לאחר בישול ארוך, והיא מהווה תוספת דקורטיבית לכל מנה

קרא עוד...

מגדל פנקייקס מקמח כוסמין מלא. סטיילינג וצילום – יולה זובריצקי

חביתיות דקיקות וזהובות מקמח כוסמין מלא אורגני של "תבואות". כשעורמים חביתיות זו על זו ומוסיפים מכל טוב הארץ – מקבלים "מגדל פיזה" מתוק ובריא. אפשר לזלף רטבים או למרוח ממרחים שונים בין שכבה לשכבה לקבלת מיקס של טעמים ומרקמים. המתכון הופק בשיתוף עם אתי בטיטו, מתכונאית ובלוגרית

קרא עוד...

עוגת גבינה "הפתעות" עם כדורי עוגיות של חברת "מן" (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

לקראת חג שבועות, מגישה חברת "מן" מתכון לעוגת גבינה אפויה גבוהה, חגיגית ומקושטת, במילוי כדורי עוגיות מתוקים. בבסיס העוגה והכדורים עוגיות "עינוגיות" המובחרות של מן, המתאימות במיוחד לעוגות גבינה. קשטו את העוגה כיד הדמיון הטובה עליכם בשילוב אגוזים, שוקולדים או פירות. חג שבועות שמח!

קרא עוד...

קרמבל גרנולה ופירות. צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

קרמבל גרנולה ופירות - לרגל שבועות, מגישה חברת "רפאל'ס" גרסה מיוחדת לקינוח הבריטי המוכר. פירורי בצק חמאתי בשילוב גרנולה "רפאל'ס" העשויה ממרכיבים טבעיים ושלל תוספות מפנקות מעל מצע של פירות העונה אפויים בחמאה. מומלץ להגיש לצד יוגורט טבעי או שמנת חמוצה. נפלאה כקינוח בארוחת החג החגיגית. חג שמח!

קרא עוד...

פשטידת פטריות ובצל מקמח חומוס. צילום: יולה זובריצקי

לכבוד חג השבועות מציעה חברת תבואות מתכון לפשטידת קמח חומוס "ירוקה" ובריאה. בשינוי קל הפשטידה עשויה להתאים גם לטבעונים ולנמנעים מגלוטן. הפשטידה מבוססת על קמח חומוס של "תבואות" בשילוב עלי מנגולד, בצל, מיקס פטריות וטופו, היוצרים טעם מעודן ומיוחד. מלבד יתרונותיו הבריאותיים של הקמח, חשוב לציין כי הוא קל לשימוש וסופח נוזלים בקלות

קרא עוד...

סלט חם-קר של פטריות שי-מג'י, חלומי ועלי תרד. צילום: ענת לבל

סלט חם-קר של פטריות שי-מג'י, חלומי ועלי תרד - מתכון מיוחד מתוך חוברת המתכונים של חוות תקוע, מאת ענת לבל. פטריות שי-מג'י הן פטריות יפיפיות המוסיפות לכל מנה טעם וחן. הפטריות בנויות מרגל ארוכה וראש קטן, ומשתלבות לצרור דמוי זר פרחים דקורטיבי. הפטריות שומרות על מרקמן היציב גם לאחר בישול ארוך, וטעמן אגוזי מעט

קרא עוד...

סלט טאבולה. צילום: חברת תבואות

חברת "תבואות" המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה ליום העצמאות מבחר מתכוני בריאות טעימים, המבוססים על קטניות ודגנים בגידול אורגני (נקיים מכימיקלים), ועשירים בערכים תזונתיים.

קרא עוד...

חרוסת על עלה אנדיב – צילום: בועז לביא

"חוות תקוע" המתמחה בגידול ובשיווק פטריות וירקות מיוחדים, מציעה ירקות מיוחדים לכבוד חג פסח: עולש (אנדיב) – כמייצג את המרור בצלחת הסדר המסורתית, ושורש ג'ינג'ר (זנגוויל), להכנת חרוסת ארומטית במיוחד.

קרא עוד...