כרמית אלקיים, שפית מומחית לבישול בריא ומחברת הספר "תאנים צלויות ועדשים כתומות-אוכל שעושה שינוי", מציעה מתכונן נהדר עם בורגול:

כלים

מצרכים ל- 6 מנות:

1/2 כוס שעועית מש

3 כפות שמן זית

3 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק

2 כוסות בורגול גס

1 קופסא חלב קוקוס

2 כוסות מים רותחים

1 כף קארי

1 כפית מלח גס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים

1 כוס קשיו טבעי קלוי על מחבת חמה ללא שמן

אופן ההכנה:

בישול השעועית: מעבירים את השעועית לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה עד שהשעועית רכה ונגיסה, אבל לא יותר מזה. מחממים שמן זית בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים בצל ירוק, מוסיפים בורגול ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את שעועית המש המבושלת, חלב קוקוס ומים רותחים. מתבלים במלח וקארי. מוסיפים את עלי הכוסברה. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עד שהמים מתאדים כעשר דקות. משאירים מכוסה כעשר דקות. מוסיפים אגוזי קשיו ומגישים.