לקראת יום העצמאות ועונת "על האש" מציעים במסעדת כפר הנופש "נופי גונן" בקיבוץ גונן בגליל העליון מתכון מקורי ומרענן של שף יפתח צפריר - שיפודי שישמיקס אוריינטאליים
תרבות
על האש צמחוני - מתכון חציל וסלמון על האש
מיוחד ליום העצמאות - לצמחונים אוכלי דגים וכל מי שרוצה לגוון בין בשר לבשר - חציל ודג סלמון על גחלים בממרח פלפלים קלויים, מתכון ממסעדת הדגים בעין גב
מתכון: פילה דניס בחליטת דובדבנים לצד פירה סלרי
פילה דניס מוגש ברוטב וויניגרט של חליטת דובדבנים, לצד פירה סלרי בחמאה. במתכון זה, של שף יוסי אלסברג משמשת חליטת הדובדבנים ליצירת רוטב ויניגרט פירותי וארומטי, ולהעשרת הפירה בטעם מפתיע ומקורי, ללא צורך בשימוש מסורבל ויקר בפרי הדובדבן
סטייקים על האש: המדריך לסטייק המושלם
לקראת יום העצמאות ועונת על האש : טיפים לצליית סטייקים על האש, מאת מומחי רשת מסעדות אל גאוצ'ו
מתכון: "חוביזה חם" - תבשיל עלי חוביזה
תבשיל עלי חובייזה חמים - מתכון אותנטי מהמטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה בבישול הערבי בבית הספר לבישול תדמור
תפוחי אדמה - איזה מתאימים לצ'יפס, ואיזה לקומזיץ?
יום העצמאות ול"ג בעומר הם ימי החג של תפוחי האדמה שעולים על המוקד בקומזיצים ברחבי הארץ. בעת תכנון קומזיץ מוקדשת תשומת לב רבה לבחירת מרכיבי המזון: בחירת נתחי הבשר והעוף, סוגי הסלטים והמשקאות. דוקא לגבי מי שעומד במרכז הקומזיץ – תפוח האדמה - נעשית לעיתים הבחירה כלאחר יד לפי המצוי באותו רגע על הדוכן. מן הראוי להקדיש גם לבחירת תפוח האדמה תשומת לב כדי להבטיח הנאה שלמה של המשתתפים
מתכון: סלט ירקות ערבי
סלט ירקות - מתכון אותנטי מהמטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה בבישול הערבי בבית הספר לבישול תדמור