כלים

במשק בן דור ביסוד המעלה פותחו פירות קיץ המצטיינים במתיקות כפולה מהפירות המוכרים והם יהפכו כל קינוח מתוק למתוק יותר. בין הפירות המיוחדים "אפרסק פיתה" - זן אפרסקים ייחודי שקיבל את שמו בשל צורתו הפחוסה. הוא מצטיין בעסיסיות, בשר רך ופציח, ומיץ רב. את העוגה ניתן להכין כמובן גם עם אפרסקים רגילים

מרכיבים: חמאה 150 גרם, מלח, לימון 1, קמח תופח 150 גרם, 12 אפרסקי פיתה, 3 ביצים, סוכר, קצפת להגשה.

אופן ההכנה:

חותכים את האפרסקים לקוביות ללא הקליפה, מערבבים עם סוכר, מיץ לימון ומניחים בצד.

ממיסים את החמאה, באותו זמן מקציפים בכלי נפרד 50 גרם סוכר ו-3 ביצים עד לקבלת קרם. ממשיכים את הערבול עם הוספה של החמאה המומסת, 100 גרם סוכר, מעט מלח וקמח עד לקבלת תערובת סמיכה.

מניחים בכלי אפייה נייר אפייה ויוצקים לקרקעית את האפרסקים ועליהם את תערובת הבצק. מנערים את הכלי לאחד את החומרים ואופים ב-180 מעלות למשך 45 דקות עד להשחמת העוגה.

אם כבר מתענגים אז אפשר להוסיף קצפת מלמעלה בעת ההגשה.