יום העצמאות ול"ג בעומר הם ימי החג של תפוחי האדמה שעולים על המוקד בקומזיצים ברחבי הארץ. בעת תכנון קומזיץ מוקדשת תשומת לב רבה לבחירת מרכיבי המזון: בחירת נתחי הבשר והעוף, סוגי הסלטים והמשקאות. דוקא לגבי מי שעומד במרכז הקומזיץ – תפוח האדמה - נעשית לעיתים הבחירה כלאחר יד לפי המצוי באותו רגע על הדוכן. מן הראוי להקדיש גם לבחירת תפוח האדמה תשומת לב כדי להבטיח הנאה שלמה של המשתתפים
תרבות
מתכון: סלט ירקות ערבי
סלט ירקות - מתכון אותנטי מהמטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה בבישול הערבי בבית הספר לבישול תדמור
מתכון: חציל בלאדי עם טחינה ירוקה
מתכון: חציל בלאדי עם טחינה ירוקה - מתכון אותנטי מהמטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה בבישול הערבי בבית הספר לבישול תדמור
מתכון לפסח: מוקפץ ארטישוק ופרגית של שף צחי בוקששתר
צחי בוקששתר, שף ובעלים של Black Bar 'n' Burger מציג מנה אביבית וכשרה לפסח המצטרפת החודש לתפריט ההמבורגרים של רשת המסעדות. מנת הRT שוֹק ( 65 ₪) בכיכובו של ירק העונה מורכבת מפרוסות ארטישוק ופרגית , מוקפצות עם גרגרי חומוס, גזר, בצל, פטרוזיליה והרבה טעם
קנידלעך - מתכון לפסח
קניידלעך - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, הלקוח מתוך סדנה לבישול יהודי שהעביר השף שרייבר בבית הספר לבישול תדמור. בסדר פסח מומלץ להגיש קניידלך, כמובן, בתוך מרק עוף
מתכון: סלט חזרת (חריין) עם מסיכת אב"כ/ יונתן פרנקל
בחודש ינואר 1991 במלחמת המפרץ הראשונה, נחתו טילים על ישראל. החשש היה משיגור טילים כימיים וכחלק מההתגוננות חילקו מסכות אב"כ והורו לאטום את החדרים בניילון ודבק. (מה הקשר למתכון לחזרת? בהמשך תבינו)
עוגה כשרה לפסח: עוגת אגוזים ותה אמרטו שקדים ברבע שעה
שימוש מקורי בתיונים של תה אמרטו שקדים נותן לעוגה זו, מתכון קל וכשר לפסח של השף יוסי אלסברג, טעם מרציפני ומודגש של שקדים. זוהי פרשנות עדכנית ומפתיעה לשילוב של תה ועוגה...


