"חוות תקוע", המשווקת פטריות וירקות מיוחדים, מציעה לקראת עונת החורף ג'ינג'ר טרי, הידוע בסגולותיו הרפואיות הרבות, ובמיוחד בהתמודדות עם מחלות החורף. את הג'ינג'ר ניתן לשלב במגוון תבשילים ומטעמים במטבח – תבשילי עוף ובשר, סלטים, משקאות ואף קינוחים.

כלים

טל בן דוד, נטורופתית, יועצת ל"חוות תקוע", מציינת כי הג'ינג'ר נחשב לתבלין עתיק יומין שמקורו בדרום מזרח אסיה, הידוע בסגולותיו לפי הרפואה הטבעית, כמשכך כאבי בטן, מסייע להורדת חום ולטיפול בהצטננות ושפעת, מקל על בחילות, אנטי דלקתי ועוד. זאת הודות למרכיבים הפעילים שבו – הגי'נג'רולים – שמנים נדיפים מיוחדים האחראים לתכונותיו. לדברי בן דוד, סגולותיו הבריאותיות אף הוכחו במחקרים מדעיים רבים, בהם: יעילותו בחיזוק מערכת החיסון וטיפול בשפעת, הפחתת רמת הדלקת וכאבים במצבים של דלקת מפרקים, מניעת התפתחות תאים סרטניים במעי הגס וקטילת תאי סרטן בשחלה, וטיפול בבחילות והקאות.

הג'ינג'ר ניחן בארומתיות וחריפות מיוחדים. ניתן לשלב את הג'ינג'ר במגוון מטעמים במטבח – להכנת משקה בריאות עם דבש ולימון, לתיבול תבשילי עוף, דגים ובשר, לתיבול מרקים, תבשילי ירקות, לשלב בקינוחים ועוד.

המלצות לקנייה ואחסון: מומלץ לבחור שורש נוקשה בעל קליפה מתוחה וחלקה. מומלץ לאחסן במקרר, עטוף בנייר מגבת לשמירה על הלחות. ניתן גם להקפיא. בעת הצורך להשתמש בכמות הרצויה ולהחזיר להקפאה.

כשרות: מועצה אזורית גוש עציון והרבנות ירושלים.

מחיר: 10-13 ₪ (משקל: 250 גרם)

להשיג ברשתות השיווק.