מקורו של הגוג'י ברי בעיקר במזרח הרחוק. השם מתייחס לפריו האדום הגדל בשיח רב שנתי ממשפחת הסולניים. לפרי מיוחסים יתרונות בריאותיים רבים, בשל היותו עשיר בנוגדי חימצון, מכיל רמות גבוהות של ויטמין C, ויטמינים מקבוצת B, מכיל חומצות אמינו חיוניות ונחשב מקור מעולה לחלבון. כמו כן הוא עשיר במינרליים חיוניים, כגון – ברזל, סידן, אשלגן, אבץ ועוד.
ד"ר הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת "מדיטבע" לרפואה משלימה ויועצת ל"תבואות", מציינת כי פרי הגוג'י ברי מסייע להגברת המרץ וחיזוק מערכת הגוף. מבין יתרונותיו: הוא עשיר בנוגדי חימצון להתמודדות עם רדיקאליים חופשיים ולעיכוב תהליכי ההזדקנות, מכיל פיטוסטרולים היעילים להפחתת הכולסטרול בדם ומניעת מחלות לב וכלי דם, תומך בבריאות מערכת העיכול בזכות הסיבים התזונתיים, מחזק את מערכת החיסון, אנטי דלקתי, מחזק את הראייה ושלפוחית השתן ועוד. ניתן לתת לחולי סוכרת במידתיות בתוספת של שקדים או אגוזים. כמו כן, גוג'י ברי בשילוב שקדים או אגוזים מתאים לספורטאים תחרותיים ומסייע לריכוז.
ניתן לשלב את הגוג'י ברי במגוון מזונות בתפריט היומי: להוסיפו ליוגורט ביחד עם גרעיני צ'יה, לשלבו בסלטים – עם ירקות, קינואה, בורגול, פסטה ועוד, להכין איתו שייקים בריאים של פירות או ירקות, להוסיפו למאפים ועוד. כמו כן, ניתן לאכלו כמו שהוא כחטיף לנשנוש בריא ודל קלוריות. בהקפאת הגוג'י ברי מתקבלות סוכריות "קופצות" בריאות.
הכמות המומלצת היומית לצריכה של גרגירי גוג'י ברי מיובשים הוא 2 כפות.
כשרות: כשרות רבנות, ובד"ץ בעל"ז.
מחיר: 19.90 ₪ לאריזה במשקל של 200 גרם.
ניתן להשיג ברשתות וחנויות בתי טבע ברחבי הארץ.
לפרטים באתר: www.tvuot.co.il
הצעה למתכון של השפית הטבעונית – יעל ריין:
סלט שומר עם גוג'י ברי בארומה הדרית
החומרים לכ- 4 מנות:
2 תפוזים בינוניים, מקולפים ופרוסים לרוחבם, לפרוסות דקות ומוצקות
2 תפוחי עץ קטנים חמצמצים, חצויים ופרוסים לפרוסות דקות.
2 פקעות שומר בינוניות טריות, חתוכות לרבעים ופרוסות דק.
1 אבוקדו בשל וחצוי לשניים לאורכו, ופרוס לפרוסות בינוניות
1/2 ספל גוג'י ברי
1/2 ספל אגוזים קלויים קלות במחבת (אפשרי גם אגוזים מקורמלים)
עלי חסה ערבית טריים שטופים שיובשו, פרוסות לפסים דקים, כמצע לסלט
כמה מניפות שומר, ירוקות ועדינות
החומרים לרוטב:
1/3 ספל שמן זית כתית מעודן
1 כף חומץ מעודן כמו חומץ שמפניה (אפשר גם חומץ פירות יער)
1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כף סירופ מייפל או אגבה
1/3 כפית מלח ים טבעי (או לפי הטעם)
1/3 כפית פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
בקערית טורפים את חומרי הרוטב, לתערובת אחידה. טועמים ומתאימים טעמים.
בקערת הגשה להניח כמצע לסלט את רצועות עלי החסה הרעננים, מעל החסה להניח בסדר זה: פרוסות התפוזים, פרוסות תפוחי העץ, גוג'י ברי, גילוחי השומר, פרוסות האבוקדו ואגוזים קלויים. לפזר מעל הכול את הרוטב.
לפזר עוד מעט פלפל שחור גרוס טרי ולקשט עם מניפות השומר ששמרנו בצד.
בתיאבון!