mishmesh_cakeעוגת דבש לחה עם משמש - חומרים לעוגה בתבנית עגולה מספר 26:

כלים

רכיבים:

1 כוס דבש מפרחי בר או דבש מפרחי הדרים (עפ"י טעמכם האישי)

4 כפות סוכר חום

4 כפות מעדן משמש 100% פרי "יד מרדכי" מעורבב עם 4\3 כוס מים 2\1 כוס שמן זית לתיבול מעודן 4 ביצים

2\1 כוס אבקת שקדים, או שקדים טחונים דק 2\1 כפית סודה לשתיה+ 3 כוסות קמח מנופים יחד

1 כפית תמצית וניל איכותית

לסירופ מעל העוגה: לבשל עם אש קטנה 2 כפות מעדן משמש 100% פרי+2\1 כוס מים, לסנן

הכנה:

  1. לשמן ולקמח היטב תבנית אפיה.
  1. בקערה גדולה לשים ביצים ולהקציף, להוסיף סוכר ולהקציף עד שהקצף תפוח, קל ובהיר.
  2. להוסיף שמן בזילוף עדין, כשנספג לזלף מים+מעדן משמש 100% פרי ווניל.
  3. לעבור למהירות נמוכה, להוסיף בבת אחת קמח ואבקת שקדים, ולהקציף רק עד שהכל אחיד.
  4. להעביר לתבנית. לאפות 45 דקות בתנור מחומם ל175ْ, לבדוק ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה כשיוצא נקי- לכבות ולהוציא.
  5. אחרי 10 דקות לשחרר את העוגה בעדינות מהתבנית, בעזרת החלק הכהה של סכין קטנה.
  6. לזלף מעל העוגה באחידות את הסירופ.