מתכון מיוחד ולא שגרתי, עם נגיעת אניס דומיננטית, למנה עיקרית מושקעת, של השף רני אלבז ממסעדת הביסטרו הים תיכונית "סופרה" באשדוד. בתיאבון!

כלים

המצרכים:

שני מדליוני פילה בקר במשקל 120 גר' ליחידה

שמן זית מלח פלפל

המצרכים לירקות שורש מזוגגים:

2 גזרים חתוכים למקלות

2 שורש פטרוזיליה

2 שורש סלרי

2 בצלים סגולים חתוכים לסירות

1 בקבוק יין אדום קברנה יבש

1 יין פורט מתוק

1 תרמיל הל

1 כוכב אניס

חצי כוס סילאן תמרים

2 גבעולי טימין

אופן ההכנה:

מטגנים קלות את הירקות בשמן זית, לאחר מכן מוסיפים את היין, הפורט וסילאן התמרים ומבשלים על אש קטנה כ-חצי שעה עם כוכב האניס וההל ומניחים בצד עד שיתקרר מעט. לאחר מכן משמנים את הפילה בקר בשמן זית מלח פלפל ומניחים על הגריל {אפשר גם מחבת פסים} עד לדרגת עשייה רצויה.

ההגשה: מניחים את ירקות השורש במרכז הצלחת ומעל את פילה הבקר ומעט מהנוזל של הירקות. אפשר לקשט בבצל ירוק מסולסל.