תאנים ממולאות בבשר טחון על מצע פירות יבשים - מתכון אקזוטי של השף ניסן מיכלסון, שף מסעדת calma חוף לידו, אשדוד

כלים

kalmaמרכיבים:

500 גרם תאנים יבשות

250 גרם בשר טחון

200 גרם משמשים יבשים

150 גרם גרעיני חמנייה קלופים

50 גרם קשיו קלוי, 20 גרם אגוזי מלך

20 גרם פיסטוקים קלויים, 20 גרם שזיפים מיובשים

1 בצל-קצוץ, 2 שיני שום קצוצים

עלי חסה

1 פלפל צהוב, 1/2 לימון

תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה

כוסברה קצוצה, עלי רוזמרין

שמן זית

אופן ההכנה:

מתבלים את הבשר בתבלינים, שמן זית, כוסברה קצוצה, בצל ושום היטב. פותחים את התאנים היבשות למחצה ומניחים על מגש. מזלפים כוס יין אדום על תבנית בשילוב עלי רוזמרין. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים כ-20 דק' עד שהיין מצטמצם והופך לרוטב. בזמן האפייה ממלאים צלחת רינג בסלט חסה, פלפל, משמש, קשיו, אגוזים, נבטים, גרעינים, פיסטוקים ובראשם שזיפים. מפזרים את התאנים מסביב ל'סלט פירות יבשים' ומשלבים גרעיני חמנייה קלויים.