כלים

סיוון צפריר, קונדיטור מצפה הימים, ממליץ לקנח את ארוחת חג השבועות בעוגת שמנת פירורים עשירה וגבוהה, מרשימה למראה ולטעם

תבנית עגולה 26

מצרכים:

תחתית ופרורים:

3 וחצי כוסות קמח

2 כפות אבקת אפיה

4 ביצים

200 גרם חמאה

כוס סוכר

חומרים למילוי:

כוס וחצי סוכר

300 גרם חמאה

3 ביצים

800 גרם שמנת חמוצה (4 קופסאות רגילות של תנובה או חברה אחרת) בטמפרטורת החדר.

אופן הכנה:

תחתית: מערבבים במיקסר את הקמח, אבקת האפייה, סוכר וחמאה לתערובת פרורית.

מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהופך לבצק.

משטחים 2/3 מהבצק בתוך תבנית.

את השליש הנותר מניחים בתבנית נוספת.

אופים את שתי התבניות בחום גבוה- .c200 עד שהבצק משחים. את השליש הנוסף אופים קצת יותר ומקררים.

מילוי: מערבבים היטב (עם וו הגיטרה) בעזרת מיקסר את הסוכר, והחמאה, עד שהתערובת תפוחה וללא גושי סוכר.

מוסיפים את הביצים, בהפרש של 3 דקות בין אחת מהשנייה (כדי להבטיח שלא יהיו גושים).

מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.

יוצקים לתבנית עם תחתית הבצק האפוי. מפוררים את 1/3 הבצק הנותר ומפזרים על העוגה.

מקררים למשך 6 שעות במקרר.