קיש קממבר וגבינות עיזים - מתכון מיוחד, לשבועות או לארוחה חגיגית, של השפית רלי שולמן ממסעדת אלגונקווין שבמושב בניה

כלים

החומרים לבסיס (תחתית):

100 גר' חמאה

1 ביצה

2 כוסות קמח

1 כפית שטוחה

2 כפות מים קרים

אופן ההכנה של הבסיס:

לערבב את כל המצרכים הנ"ל, ללוש היטב.

לאחסן במקרר למספר שעות.

לאחר ההמתנה, לרדד לעובי 3-4 מ"מ , להניח על תבנית מעט משומנת, בגודל 22-25 ס"מ, לעשות חורים בבצק בעזרת מזלג.

לאפות בתנור בחום בינוני כשמעל הבצק מניחים נייר כסף ומעליו משקולת של זרעי שעועית. אופים עד שהבצק משחים מעט.

החומרים למילוי:

200 גר' גבינת עיזים 16%

100 גר' גבינת קממבר עיזים

1 מיכל (קטן) שמנת מתוקה

3 ביצים גדולות

כף עלי טימין מפוררים

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח שולחן אטלנטי

אופן ההכנה :

חותכים את שני סוגי גבינות העיזים לקוביות ומפזרים על הבצק (על התבנית) בערבוביה.

מערבבים היטב בכלי את השמנת המתוקה הביצים הטימין הפלפל השחור והמלח.

את התערובת המעורבבת יוצקים לתבנית על הבצק וגבינות העיזים.

מכניסים לתנור חום גבוה 220 מעלות צלזיוס עד שמזהיב מלמעלה (כחמש עשרה דקות).

לחתוך למשולשים ולהגיש חם.

יש אפשרות למנות אישיות בקעריות 12 ס"מ.

עדכונים אחרונים

פבר 28, 2024

נגד הזרם

מתכונים
אוק 31, 2023

אופים באהבה

מתכונים
סלמון כשר
אוק 26, 2023

האם דגים צריכים שחיטה?

מתכונים