שמפיניון א-לה-גרק, מתכון מיוחד של השפית רלי שולמן ממסעדת אלגונקווין, לתבשיל פטריות ביין לבן וירק. "מדובר במתכון שאבי היה מכין לי ואהוב עלי ביותר" מספרת שף שולמן

כלים

החומרים הדרושים:

1 בקבוק יין לבן יבש

4 כפיות אבקת מרק עוף

1/4 כוס מיץ לימון

2 כוסות שמן זית

4 שיני שום פרוסות

פלפל חריף לפי הטעם

1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה

1 רסק עגבניות קטן

1 כף סוכר

4 חבילות פטריות שמפיניון חצויות (כאחד ק"ג), 1 חבילה פטריות פורטבלו קטנות

ההכנה:

1. מרתיחים את כל החומרים מלבד הפטריות

2. מבשלים 10 דקות

3. מוסיפים את הפטריות ומבשלים כדקה, מוציאים עם מסננת למיכל

4. מצמצמים את הרוטב לחצי, מקררים ושופכים מעל לפטריות

5. מגישים בטמפרטורת החדר עם פטרוזיליה מעל

הערה: במיכל סוג יכול להחזיק במקרר כחודש, אבל בטוח שייגמרו הרבה לפני.