כלים

יפתח צפריר, שף מסעדת כפר הנופש גונן, ממליץ על מתכון פשוט להכנה לחם פוקצ'ה בתוספת גבינות. המתכון מתאים גם להכנה עם ילדים. מתכון ל- 16 פוקצ'ות

מרכיבים:

קילו קמח

3 כפות שמרים

3 כפיות מלח

כף סוכר

3 כוסות מים פושרים

אופן הכנה:

לשים בקערה גדולה את כל מרכיבי הבצק.

מכסים במגבת ומתפיחים עד שמכפיל את גודלו.

מכינים מהבצק עיגולים (100 גרם כל עיגול), פותחים כל אחד על מצע מקומח בעזרת מארוך לצורה אליפטית.

מניחים על הבצק הפתוח גבינות שונות- לפי הטעם.

מכניסים לתנור לחום בינוני-גבוה, עד שהבצק משחים.

ניתן להוסיף עם הגבינה תוספות נוספות: שמן זית, עשבי תיבול, בצל, פלפלים קלויים, פטריות, רוטב עגבניות ועוד.