כלים

מרים הוד ממסעדת בית שלום במטולה ממליצה על עוגת הגבינה מבית סבתא, אותה היא מגישה לאורחי המסעדה

תבנית עגולה 28

מצרכים:

6 ביצים

1.5 כוס סוכר

3 גביעי גבינה לבנה (750 גרם)

4 כפות קורנפלור

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

קליפת לימון מגורדת

גביע שמנת חמוצה

לשכבה עליונה-

חבילת שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

אופן הכנה:

מקציפים את החלבונים עם שני שליש כוס סוכר.

מערבלים בעזרת מיקסר את שאר החומרים בנפרד- לבלילה חלקה. ומוסיפים לחלבונים המוקצפים.

יוצקים בתבנית משומנת ואופים בחום- .c150 כחצי שעה, עד שתופחת, מורידים את החום ל- .c100 ומשאירים שעה וחצי נוספת בתנור. מצננים.

מקציפים שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר ומורחים על העוגה.

לגיוון, ניתן להוסיף מעל קרם השמנת דובדבנים טריים או שוקולד.