הרוטב עם השם המוזר צ'ימיצ'ורי, הפך כבר מזמן לשם שגור בפי מסעדנים ידועים וניתן למצוא אותו על כל שולחן במסעדות המתמחות בעשיית בשר, בעיקר בקרב השפים הארגנטינאים (גאוצ'ואים) הידועים בכל העולם כאלופים בעשיית בשר אשר אינם מעיזים להגיש לשולחן את המנות ללא רוטב הצ'ימיצ'ורי

כלים

מקור השם צ'ימיצ'ורי איננו ברור דיו אך הגרסה המוכרת מספרת על חייל בשם ג'ימי מקק'ארי אשר שהה במחיצתם של ארגנטינאים במסגרת תמיכתו בעצמאות ארגנטינה אך שמו עוות (צ'ימי) שלא בכוונה ומאז נקבע שמו על צ'ימיצ'ורי שמקרותיו הקולינאריים, כך מתברר נלקחו דווקא מהמטבח הספרדי.

רוטב הצ'ימיצ'ורי קל ומהיר להכנה, הוא עשוי מחומרים פשוטים, נגישים ומזינים: אורגנו, פטרוזיליה קצוצה, פלפל שחור, חומץ, מלח, שום, חומץ, שמן זית, בצל ופפריקה טחונה באופן גס המכונה בארגנטינה: 'אחי מולידו'.

רוטב הצ'ימיצ'ורי מוגש עם כל סוג של בשר העשוי על הגריל כגון מגוון סטייקים ובראשם אנטריקוט, כל סוגי הנקניקיות ואפילו דגים - ובלבד שיעשו על הגריל. אניני טעם מעדיפים להשרות את הבשר ברוטב הצ'ימיצו'רי עוד בטרם הונח על הגריל על מנת שזה יספוג את הטעמים הרבים מהרוטב.

פרסקו, המייצרת ומשווקת רטבים על בסיס צמחי תבלין טריים מציעה במיוחד ליום העצמאות ולעונת המנגלים ועל האש, צ'ימיצ'ורי פיקנטי בטעם וארומה של "הרגע נקטף", עם שמן קנולה עשיר בחומצות שומן חיוניות.

צ'ימיצ'ורי הוא רוטב בעל שילוב טעמים של חמיצות עם חריפות קלילה. הרוטב מתאים לליווי מאכלי בשר, דגים או כממרח על לחם. מומלץ מאוד לשימוש במרינדות.

מתכונים:

פילה בורי אפוי בצ'ימיצ'ורי על מצע עגבניות קלויות

4 מנות, זמן הכנה: 30 דק'מצרכים - 4 פילטים של בורי, 1/2 כוס צ'ימיצ'ורי, 4 עגבניות

אופן ההכנה -

קולים את העגבניות על אש גלויה עד השחמה ומקלפים, חוצים לרוחב ומרוקנים מגרעינים. מורחים את העגבניות והדגים בצ'ימיצ'ורי ומסדרים בתבנית שני חצאי עגבנייה ומעליהם פילה דג, אופים בחום של 200 מעלות 10 דק'.

גולש ברוטב צ'ימיצ'ורי:8 מנות, זמן הכנה: כשעה.

מצרכים- מלח ופלפל לפי הטעם, חומרים להכנת האורז:4 כפות שמן זית 1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים 1 צנצנת רוטב צ'ימי'צורי "פרסקו" 2 כוסות יין אדום יבש 2 כוסות ציר בקר 4 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה 2 כוסות אורז פרסי 4 כוסות ציר עוף 1/2 כוס צנובר 2 כפות שמן זית כתית 1 כוס צימוקים שחורים 2 ק"ג גולש 1 בצל יבש פרוס.

אופן ההכנה-

לחמם בסיר שמן זית ולהוסיף את קוביות הבשר, להשחים מספר דקות. להוסיף את הבצל והשזיפים ולהמשיך לבשל מספר דקות. להוסיף את רוטב הצ'ימיצ'ורי, ציר ויין ולהביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל עוד שעה ( לערבב מידי פעם), להוריד מהאש ולהוסיף פטרוזיליה קצוצה.

הכנת האורז- לחמם שמן זית בסיר, להוסיף אורז ולטגן קלות מספר דקות, להוסיף ציר, צנוברים, צימוקים ורוזמרין ולהביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה, לכסות ולבשל על אש קטנה כ- 15 דק'. הגשה- לצקת את התבשיל ע"ג האורז.

הצ'ימיצ'ורי של פרסקו מיוצר מתבלינים טריים הגדלים בחממות במושב חצבה שבערבה. הרטבים מיוצרים מפטרוזיליה ואורגנו טריים הנקטפים רגע לפני הייצור, שום, פלפל שאטה וצ'ילי. תהליך הייצור המיוחד שומר על טריות, טעם, צבע וארומה הייחודיים לצ'ימיצ'ורי.

עדכונים אחרונים